Elhunyt a Kossuth Zsuzsanna iskola egykori igazgatója, igazgatóhelyettese

A hódmezővásárhelyi Gombos Lajos 89 éves korában örökre megpihent – adta hírül a héten a Borostyán Temetkezési Szolgálat. Utolsó útja a Dilinka temetőben lesz február 22-én, 10:30-kor.

A Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola és Gimnáziumban az 1977/78-as tanévben megbízott igazgató Gombos Lajos, igazgató helyettesek Kékesi János és Rácz Sándor, műhelyfőnök Trungel István voltak, ők irányították a négy évfolyam 12 osztályának, vagyis 326 tanuló oktatását.

Az 1978/79-es tanévben Fazekas László magyar-történelem szakos tanár lett az iskola igazgatója, s vezette az intézményt 1983. februárjáig, Szegedre történő áthelyezéséig. Igazgató helyettesek lettek Gombos Lajos (nevelési) és Berki László (műszaki), műhelyfőnök pedig Podani János. A tanulók létszáma 312 főre csökkent.

Az 1982-83-as tanév II. félévétől Fazekas Lászlót a megyei Pedagógiai Intézet igazgatójává nevezték ki. Ekkor az év végéig Gombos Lajos megbízott igazgatóként irányította a munkát. Ugyanakkor az intézmény is áttért az 5 napos munkahétre. Ez a gyakorlati napok számát lecsökkentette, így átmenetileg a szakoktatók óraszáma alig-alig érte el a szükségest – olvasható az iskola történetében Gombos Lajos tevékenysége.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!