Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Fantasztikus jelmezekben vonultak fel a lovasok és a kutyások – videóval

Szombaton délben százak szeme láttára győzték le a Télkirályt és vetették tűzre a kiszebábot a BFMK előtti farsangi télűzőn.

Hiába vívott nagyszerűen a télkirály, mégis legyőzték, majd elhurcolták ma a lovas-kutyás farsangi télbúcsúztatón a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt. A lovasfarsangot immár 19. alkalommal nézhették végig az érdeklődőt, aki idén másodjára a kutyás felvonulókat is megtapsolhatták.

A délelőtti programban egyébként a Kőleves című mesét játszották el a szabadtéri színpadon a Bessenyei Színkör tagjai.

Készül a kőleves…

Perényi János a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület ügyvezető elnöke, a vásárhelyi lovaséletet idézte fel. Ifj. Horváth Sándor, a Furioso-North Star Lótenyésztő Országos Egyesület elnöke emlékezett meg a kéktói ménest is megalapító, már legendává vált Kucsora Istvánról.

A lovasokat Kovács Gábor vezette fel kenguru jelmezben (ölében a kis kenguruval, azaz a kisfiával), majd sorra jöttek a lovas maskarák, így például egy igazi póni, valamint a három vakegér. Majd a fogatok, illetve a kutyások, akik nem csak maguk öltöztek meglepő vagy szellemes maskarába, de a kutyáik is ilyet viseltek. De nézze meg képeinket, hogy Önök is képet alkothassanak arról, milyen jelmezek hoztak nagy-nagy tapsot.

Végül így hamvadt el a telet jelképező bábu:

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!