Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Végre érdemi védelmet a magyar gyermekek számára: a Deák tértől a Hősök teréig állt a tüntető tömeg

A tüntetést 9 youtuber a gyermekbántalmazás ellen és a normális társadalmi párbeszédért szervezték meg. Óriási tömeg jött el rá, a hírek szerint a Deák Tértől a Hősök teréig tart a tömeg. Kép: Pottyondy Edina Youtube csatornája. Cikkünk folyamatosan frissül.

A tömeget Gulyás Márton köszöntötte, majd Osváth Zsolt (Zshow Time) mondott beszédet, mint érintett, a gyermekotthonokban tapasztalható nehézségekről. Hogy a zsebpénz mértéke 20 év alatt nem növekedett, mondja, hogy másodrendűnek, elhanyagoltnak érzik magukat, hogy az állam nem gondoskodik a legkiszolgáltatottabbakról.

Abban egyetért, hogy a gyermekbántalmazóknak nincs bocsánat,

de sem látszatintézkedések, sem teátrális, csukott szemmel keretezett lemondások, bizalmi szavazások nem teszik semmissé az áldozatok fájdalmát, s a rendszerszintű problémákra jellemző közönyt.

Szerinte az intézetis gyerekek nem kellenek az államnak, hiszen velük nem lehet kampányolni, Brüsszel meg a háború sokkal félelmetesebb,

de néha érdemes egy árva szemébe belenézni, mert az igazi háború ott dúl.

Egy felelős kormány nem csak a plakátokon védi meg fóliázással meg a melegektől a gyerekeket. Pedig a gyerekekre nem a melegek jelentik az igazi veszélyt.

Szabó Márton: minden gyermek megérdemli…

Azt gondoltuk, hogy egy modern, civilizált társadalomban ilyen, hogy egy szörnyeteg, elítélt bajtársát engedjék vissza a gyermekek közé. Ő büszke arra, hogy a tömeg ezt nem hagyja szó nélkül. És bármit is mondjon Havasi Bertalan, vannak még akiket érdekel a kétségbeesettek hangja.

Azt mondta, különösen a kétségbeesett helyzetben lévő embereknek, hogy nincsenek egyedül. Minden gyermek megérdemli, hogy emberhez méltó körülmények között nőjön fel, megérdemli, hogy minőségi, az életre felkészítő oktatást kaphasson, mindenki megérdemli, hogy bizalommal fordulhasson valakihez, ha bántják. Ezeket a kérdéseket kell a mindenkori kormánynak feltenni.

Ezért elidítottak egy oldalt, a haromkerdes.hu-t, hogy ezeket bárki elküldhesse a képviselőjének. Egy link is van az oldalon, mondta, ahol segítséget tudnak kérni az áldozatok addig is, amíg az állam nem tudja ellátni a feladatait.

Ezek miért nem valósultak meg az utóbbi három évtizedben, tette fel a kérdést.

Csakúgy, mint a szörnyek, a felelősök sem szeretik, ha fényre kerülnek. Ha a szavazótáborukat veszélyben látják, neked rontanak, megmarnak, ha el akarod venni a jólétüket. De ha lemérik, hogy mit akar a társadalom, akkor megpróbálnak ahhoz idomulni. Ez az előnye, mondta Szabó, hogy nincsenek elveik.

De ha a fenti három kérdést mindenki felteszi választott, elvileg felelős képviselőiknek, akkor a kérdést felszínen lehet tartani, és a lényeges kérdésekről lehet beszélni.

Azahriah: A pedofília ,,no-go zóna”

Pártoktól és oldalaktól független beszédet tartott Baukó Attila, azaz Azahriah, online, tehát ő nem személyesen jelent meg.

Azt mondta, ha a gyermekbántalmazás és a pedofília no go, a karaktergyilkosságok állami milliárdokból is legyen már no go.

hogy ,,védjük meg határainkat, védjük meg gyermekeinket”, ezek a kormány szájából elpuffogtatott üres frázisokká silányultak, mert az csak egy szánalmas, nemzeti konzultációnak csúfolt ócska, hazug, eldöntendő kérdésekkel teleírt mihaszna papírlap volt a kormánypártoknál.

A szülő aggodalmát a gyerekei felé felhasználják arra, hogy lázítsanak, buzdítsanak valami ellen, ami aztán politikai haszonná hatalommá konvertálódik.

Azt is elmondta, bár neki voltak kifejezetten kellemetlen élményei az iskolával kapcsolatban, mégis sikeres lett, ám ezt nem az oktatás ellen akarja most, ebben a beszédében felhasználni. Mert szerinte az oktatás, aminek szánták, ahogy indult, az egyik legnemesebb, leghumánusabb dolog az egész emberiség történelmében.

Kiemelte, Novák Katalin és Varga Judit lemondása nem bátor tett, hiszen ha nem derült volna ki, akkor nem szólalt volna meg a lelkiismeretük.

Nem akarok háborút, nem akarok csatát sem vívni. Nem azt akarom mondani, hogy most lett rés a pajzson, most fogjunk kapát, kaszát és harcoljunk, mert nem ez kell. Legalábbis, most még nem. Most ébredni kell. Jobbára mindannyian azt valljuk, hogy gyermekbántalmazás az no go, a pedofília no go, a nyilvános megaláztatás, karaktergyilkosságok állami milliárdokból is legyen már no go

  • mondta Azahriah.

Tapasztó Orsi: minden gyermek biztonságban élhessen

Tapasztó Orsi, mentálhigiénés szakember és mint örökbefogadó szülő is azt emelte ki, hogy még mindig sok gyermek van szakellátásban, sokakat ér bántalmazás, trauma és azt szeretné, hogy minden gyermek biztonságban élhessen.

A felszólalása részeként bemutatott egy videót, ahol felnőttek mondtak el olyan mondatokat, amiket főként gyemekeknek mondtak abúzálóik, zaklatóik. Sokkoló és visszataszító volt az ,,ez maradjon a mi titkunk”, ,,ne sikíts, úgysem hall senki!”, ,,ha szólsz anyának és apának, akkor téged gyermekotthonba visznek” és a hasonló mondatokat hallani.

Azt is elmondta, nevelőszülők kellenek, mert most kétezer ember hiányzik ahhoz, hogy 12 éven aluliaknak ne kelljen nevelőotthonban élniük.

Fancsikai Eszter: senki ne várja el, hogy én legyek a pilóta

Beszédében Fancsikai Eszter, aki Tapasztó Orsihoz hasonlóan egyébként a Nemekarokbeleszólni Youtube csatornáról lehet ismert. Azt mondta, a gyermeket a jognak kell megvédenie, ami az állam feladata. Ha azt kérdezik tőle, hogy miért nem csinálja jobban, akkor azt mondja, azért, mert nem neki ez a munkaköre, nem ő tett erre esküt.

,,Ha repülőjegyet veszek, senki ne várja el, hogy én legyek a pilóta”- mondta. Ezek után ő is elkezdte a legfőbb problémákat sorolni:

A magyar gyerek dohos kórházban születik, nyugdíjas óvónők nevelik, az iskolában hónapokig a matektanár tanítja a történelmet, és ahol a gyermekeimet senki nem védi meg a bántalmazóktól, amikor én nem tudom

Pottyondy Edina: a magyar állam csődöt mond(ott)

A tüntetés egyik fő szervezője Pottyondy Edina szerint kiderült, hogy a magyar állam a napvilágra került kegyelmi üggyel kapcsolatban csődöt mondott, de mond folyamatosan. Nem csak azért, mert semmi nem derült ki arról:

  • kik tudtak a kegyelemről?
  • kik engedélyezték?
  • és előtte, kik kérvényezték vagy jártak közben?

De azt sem tudhatjuk, hány ilyen embert engedtek szabadon, akikről nem is tudunk. Ráadásul nem kezdődött el a gyermekvédelmi rendszer, a törvény felülvizsgálata, nem indult erre egy független vizsgálat.

Azt is kifogásolta Pottyondy, hogy az eset után Novák nem ügyészekkel, kérdésekkel, újságírókkal, hanem a pénzes postással néz szembe. Hiszen élete végéig több mint 4 milliós fizetést, titkárságot és egyéb luxus dolgokat kap. A hallgatás bére, fogalmazott az influenszer.

Az állam sunnyog, és gyermekvédelem alatt politikai ellenfeleinek ,,buzizását” és démonizálását érti. A poklot pedig csak ezután szabadítják rájuk, hogy fedezzék magukat.

Pedig tehetnék azt, ami helyes: az oktatás, a szociális rendszer, az egészségügy, a gyermekvédelmi hatóságok megerősítése. Ez lenne a gyermekvédelem.

Szigorúbb törvények kellenek, amik nem magyar emberek ellen hergelnek, hanem tényleg védik az áldozatokat. Érzékeny, felkészült, az áldozatokra fókuszáló hatóságok. Ez a gyerekvédelem.

Tisztességes fizetés azoknak, akikre a gyermekeinket bízzuk. Ez a valódi gyermekvédelem. Nem egy-egy látszartintézkedésre van szükség.

Odakint szörnyek járnak, de az állam a legnagyobb szörny, mondta. Majd hozzátette, az a társadalom sem jobb nála, amely csendben tűr, amely elfordítja a fejét, és még rajong is a szörnyetegekért.

A szörnyállam nem csak jobb és bal, hanem a fent és lent tengelyek mentén is széthasítja a társadalmat.

Azt mondta, beszédét három módon zárhatja. A realista alapján eszközeik eddig tartottak, nem akarnak politikai hatalmat, csak segíteni szeretnének. A pesszimistáról bővebben nem szólt. Az optimista szerint egy tüntetés ugyan nem változtatja meg a világot, de megváltoztathat minket. A gondolkodásunkat, a mentalitásunkat, levetkőzhetjük a tanult tehetetlenségünket.

Jó kezdetnek nevezte az ötvenezer összegyűlt embert. „Nem az út vége, de jó kezdet”, ami azt mutatja, hogy „a normalitásnak is van bázisa”. Ha nem utoljára, hanem először állnak ki, akkor „van remény”. Beszédét azzal zárta, hogy magunk mellé kell állítani a magyar társadalmat.

Elindult egy gyűjtés

Ezzel a gyűjtéssel egy bántalmazott, jelenleg hajléktalan fiúnak szeretnének segíteni, és összegyűjteni 25 millió forintot. Az akciót a tüntetésen és Gulyás Mártonon keresztül az Utcáról Lakásba! Egyesület szervezi. Gulyásék azt mondták, a pénz útját transzparensen lehet majd látni.

A tüntetést követően néhány száz ember indult el a Fidesz Lendvai utcai székházához.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!