Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kapupánttal vágta fejbe kolléganőjét, mert az nem viszonozta érzelmeit

Az egy kilós, fél méteres vas kapupánttal hátulról ötször vágta fejbe a férfi a nőt, akit áldozata egy paprikasprével fújt le, majd egy szabadnapos rendőr tepert a földre.

Az ítélet szerint a férfit 2020-ban elbocsátották munkahelyéről, ahol együtt dolgozott a nővel. A férfi szerelmi kapcsolatot szeretett volna kialakítani vele, aki ettől elzárkózott. Ezt képtelen volt elfogadni, a sorozatos visszautasítás miatt ellenségessé, agresszívvá vált a nővel szemben.

2021. október 21-én délután magához vett egy körülbelül fél méter hosszú, közel egy kilogramm súlyú vas kapupántot, majd a nőre várva nagyobb mennyiségű bort fogyasztott. A nő este 7 óra körül gyalogosan hazafele tartott a munkából, amikor a férfi a nála lévő kapupánttal hátulról, legalább 5 alkalommal fejbe vágta, miközben megöléssel fenyegette. A nő segítségért kiáltott és a táskájában lévő paprika spray-vel a támadó arcába fújt. A nő segítségére az utcában lakó szabadnapos rendőr sietett, aki a támadót leteperte és a rendőrök megérkezéséig a földön tartotta.

A nő a támadás következtében nyolc-tíz hét alatt gyógyuló sérülést szenvedett el. 

A férfi védekezésében csak a testi sértésre irányuló szándékot ismerte el, következetesen tagadta, hogy tette emberölésre irányult volna.

A vádlottat a Nyíregyházi Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete miatt 10 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen védőjével elsősorban eltérő jogi minősítés, másodsorban a büntetés enyhítése végett fellebbezett. Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a súlyosítás érdekében bejelentett ügyészi fellebbezést fenntartotta, egyben a védelmi fellebbezések elutasítását indítványozta. A vádlott orvul, sötétedést követően, a nyílt utcán hátulról támadta meg a sértettet, akinek életét a közelben lakó rendőr közbelépése mentette meg. A kiszabott büntetés nem igazodik kellően a cselekmény tárgyi súlyához és az elkövető társadalomra veszélyességéhez. A büntetési célok érvényesülése, az általános és egyéni megelőzés érdekében a büntetés súlyosítása, a vádlottal szemben hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabása indokolt.

Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!