Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vásárhelyi gazdabál helyett nyugdíjasokkal farsangozott Lázár Makón

Mint megírtuk, az idei gazdanapok Novák Katalin (most már ex-) köztársasági elnök fővédnökségével zajlottak, a védnök szerepét pedig Lázár János, a térség országgyűlési képviselője töltötte be. Azon ugyan nem csodálkoztunk, hogy Novák Katalin – a kegyelmi botránytól függetlenül – a jeles alkalmon nem jelent meg Hódmezővásárhelyen, az viszont szembetűnő, hogy még Lázár János is inkább egy makói farsangi rendezvényt választott az ugyanakkor zajló vásárhelyi gazdák bálja helyett.

Újabb bizonyítékát adta Lázár János annak, hogy (vásár)helyi ügyekkel nem kíván foglalkozni. Míg az idei gazdanapok védnökségét, ahogy a korábbi években, most is elvállalta, és Benkő Zsolt szerint amikor tud, részt is vesz az ilyenkor szokásos bálon, úgy tűnik, ezen a szombat estén a vásárhelyi gazdákkal szemben előnyben részesítette a makói nyugdíjasokat. Nem lepődtünk meg túlságosan, hiszen a képviselő, hiába kellene ugyanúgy képviselnie Vásárhelyet is, Márki-Zay Péter polgármestersége óta fokozatosan Makóra helyezte át székhelyét.

A gazdanapokon vállalt védnöksége ellenére tehát inkább a Hagymatikum városában megrendezett „nyugdíjasklubok farsang„-ját választotta – ahol 600 szépkorú előtt beszélhetett – a vásárhelyi gazdák helyett. Közösségi oldalán ezt írta vasárnap reggel: „Tegnap este több mint 600 szépkorú vendég mulatott a nagy hagyományú makói farsangi bálon. Köszönöm nekik, hogy aktívan részt vesznek a közösségi életben és azt, hogy tapasztalatukkal segítik a város gyarapodását.

Fotó: Bottyán Róbert

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!