Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Örömmel közlekednek az autósok (és a kerékpárosok is) a Tóth malom utca új szakaszán

A 100 milliós városi önerőből épített út három csomópontban is csökkentette az átmenő forgalmat.

A szombat délelőtt avatott Tóth malom utca új szakaszától azt várta a város, hogy csökkenti a főleg a reggeli és a délutáni, azaz a munkaidő előtti és utáni torlódásokat a Bagolyvárnál lévő, azaz a Kaszap és a Tóalj-Hódtó utcák találkozásánál épített körforgalomban.

A ma reggeli tapasztalatunk szerint azonban nem csak ebben érződik a jótékony hatása. A Tóth malom utca laktanyai körforgalom és a szennyvíztisztító bejárata közötti új, 388 méteres szakaszán ma reggel negyed és háromnegyed 8 között folyamatos volt a forgalom, Újváros felől, míg az ellenkező irányba csak egy-két autó kanyarodott le a laktanyai körforgalomból.

Érthető, hiszen reggel erre az új útra leginkább azok a járművezetők hajtanak fel, akiknek Szegeden vagy arrafelé van dolguk. Ők majd délután érkeznek vissza, már ha munkába járnak kocsijukkal.

Autóval nagyot lehet rövidíteni erre a menetidőn

A közlekedők, akikkel a szennyvíztisztító bejáratánál tudtunk beszélni – ugyanis itt a régi és az új szakaszt összekötő emelkedő/lejtő miatt jelentősen lassítani kell – mind azt mondta, amit Kiss Ernő is: olyan az út mintha mindig is itt lett volna, igaz a korábbi városvezetés csak ígérgette, hogy egyszer majd megépíti.

– Hát eddig kellett rá várni, de már szombaton estefelé kipróbáltam – ezen szinte pillanatok alatt át lehet érni a a laktanyai Újváros felől körforgalomig, míg ha a Tesco felé megyek, akkor az többet, körülbelül 5-6 percet jelent, attól függ, hogy áll be a forgalom a Bagolyvárnál – mondta.

Tapasztalatunk szerint egyébként nem csak onnan, de a Tesco magasságában és a Nagyállomás sorompója előtti vasúti aluljárók forgalma is megcsappant. Az előbbibe 20 autó körül csak egy kanyarodott be, a vezetője is az egyik nagyáruházba indult. Az állomás közelében lévőben pedig negyedóra alatt csak hárman fordultak balra a Bagolyvár felé, a többi autós, ha nem a síneken kelt át a Bajcsy-Zsilinszky utcára, akkor a Tóth malom utcán hajtott Szeged felé.

Az új szakaszon egyébként kerékpárossal is találkoztunk, aki annyit kiáltott: – Végre, elkészült! – s hajtott is tovább.

Az egyébként belterületen futó út mellé hamarosan telepítik a napelemes közvilágítást, s már tervezik a leendő kerékpárutat is mellé.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!