Alapozó felkészítésen a vásárhelyi lövészek

Két hétig tartó lövész alapozó felkészítésen vesznek részt februárban az 1. Gránátos Zászlóaljhoz bevonult katonák. Fotók: Kis Csenge őrmester.

A kiképzők az első héten tereptan ismereteket oktattak elméletben és gyakorlatban is, ezt követően a katonák a harcárok megtisztítását, a fegyverkezelést, a terepen való mozgásmódokat gyakorolták, valamint teljesítették a tíz kilométeres menetgyakorlatot is.

A résztvevők látványos fejlődésen mentek keresztül az alapkiképzés kezdete óta. „Részese voltam annak, ahogyan a kezdetektől felépítettük őket, motiváltak és jó alapokkal rendelkeznek, azonban sokat kell még tanulniuk” – fogalmazta meg gondolatait Ba Ákos hadnagy, a harmadik század szakaszparancsnoka.

  • gránátos (1)
  • gránátos (3)
  • gránátos (4)

Balogh Kristóf közkatona elmondta, hogy a kiképzés elejétől kezdve a harcjárművezető beosztás elérésére törekszik, amiért mindent megtesz, azonban a lövész beosztással járó kihívások is nagyon ösztönzik. Elsődleges motivációjaként a modern technika iránti érdeklődést, valamint a katonai élet megismerését emelte ki, de mindemellett úgy véli, az „Embert a vasra!” kampány kiemelt illetménye segítséget nyújt a fiatalok számára a jövőjük megalapozásában.

A második héten a kiképzési foglalkozások épületharcászattal folytatódnak – írta a Facebook oldalán a MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!