Szemet gyönyörködtető lovak és színpompás fogatok a Kossuth téren

Százaknak okoztak örömet a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület lovasbandérium és fogatos felvonulásán résztvevő lova(sok) és fogatok szombat délután a vásárhelyi Kossuth téren. Este kezdődik a 118. Gazdabál.

A Csányi András, Perényi János, a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület ügyvezető elnöke és Nagypál Tibor vezette felvonulást két különlegesség, a mezőhegyesi ötös- és a szilvásváradi lipicai négyes fogat nyitotta. Majd egymás után sorjáztak a fonott sörényű, díszes szerszámú és nem csak a helyben megszokott fajtájú lovak, a kiglancolt fogatok melyek a Serház térről indulva végighaladtak a Kutasi úton, a Vöröskereszt, a Teleki utca, a dr. Rapcsák András, a Lázár utca, és Madách utcán, majd a mentőállomásnál kifordultak a Zrínyi utcára, hogy rendőrségi felvezetéssel végül megérkezzenek a Fekete Sas elé.

Perényi János és Benkő Zsolt, a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület vezetői a a mezőhegyesi ötös- és a szilvásváradi lipicai négyes fogat előtt

A nézők, fiatalok és egészen idősek is mobiltelefonokat ragadtak, hogy fotón vagy videón örökítsék meg a szíveket megdobogtató látványt: a paripákat és a hátukon ülő lovasokat, illetve a fogatokat.

Vásárhely nagy lovashagyománnyal rendelkezik, ám a lovasélet ma már nem divatos életforma. A lovakat és fogatokat – ahogy tavaly, így az idén is – Domonkos Gábor lótenyésztő mutatta be egyesével a közönségnek. Ők tapssal jutalmazták a szemet gyönyörködtető, szívmelengető látványt.

Az egyik családi fogat

A nap este az este 7-kor a Fekete Sasban kezdődő, immár 118. Gazdabállal folytatódik, melynek bálelnöke Benkő Zsolt, a Gazdasági Egyesület elnöke, főrendezője pedig Perényi János, az egyesület ügyvezetője. Ez alkalommal is átadják a Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum két diákjának a 100-100 ezer forintos tanulói támogatói díjat. Nyitótáncként palotást járnak a Pavane táncegyüttes tagjai.

A talpalávalót az Útközband zenekar húzza, míg a Vörös Szalonban Horváth Béla cigányzenekara játszik.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!