,,Egylabdás” mérkőzést nyert a Kosársuli

A listavezető után ezúttal a második helyezett adta meg magát a Hódtóiban, egy végletekig kiélezett mérkőzésen. Ezzel a vásárhelyi együttes sorozatban az 5. győzelmét szerezte meg.

Az első negyedben hamar elhúzott a Kosársuli, ám a végén elég volt pár rossz perc, és feljött a vendég Tiszaújváros, és a lendületük sajnos folytatódott a 2. negyedben is. Ezek után hosszú, kosármentes szakasz köszöntött be, majd a Tiszaújváros eszmélt hamarabb, így 33-34-nél már náluk volt a vezetés. Kovács kapta el ekkor a vendégeknél még jobban a fonalat, 6-ból 6-szor talált be, így a félidőben már 3-mal mentek. (40-43)

A harmadik negyed ellenben ismét a hazaiaknak sikerült jobban, ráadásul óriási iramban zajlott az összecsapás, és ismét a Kosársuli ismét átvette a vezetést. (65-57)

A záró játékrész elején még növelte is a Kosársuli, 10 fölött járt a különbség, de ebből a vendégek hamar visszajöttek, sőt, 3 triplát szórva egalizálták az állást. A Vásárhelynek a következő percek jobban sikerültek, de 22 másodperccel a vége előtt támadhattak a tiszaújvárosiak, ám nem tudtak pontot szerezni, így sorozatban 5. győzelmét aratta Utasi Gábor együttese.

VÁSÁRHELYI KOSÁRSULI – TISZAÚJVÁROSI PHOENIX KK 78-75 (26-21, 14-22, 25-14, 13-18)
NBI B zöld csoport, Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 467 néző
Vezette: dr. Varga Zoltán, Farkas Péter Gábor, Nagy Bence

Kosársuli: Borbáth 2, Balogh 10/6, Rosic 27/12, Bálint 10, Orgona 13,
csere: Kelemen 7/3, Pinnyei 2, Knyur 5/3, Kass -, Bősz 2.
Edző: Utasi Gábor és Saša Vejinović

Tiszaújváros: Bán 10/9, Lakatos 8, Molnár 3/3, Kocsis 4, Gáspár 19/3,
csere: Orliczki 7, Kiss 2, Kovács 17/6, Okoh 2, Csák 3/3,
Edző: Lekli József és Vida Zoltán

Utasi Gábor: Egy újabb nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a Tiszaújvárostól azt kaptuk, amire számítottunk. Egy nagyon jól összerakott csapat, bárki tud kosarat szerezni. Egy nagyon hullámzó mérkőzés volt, hol az egyik, hol a másik csapat védekezett jobban. Döntő szituációban mi tudtunk felülkerekedni, ez döntött a javunkra. Gratulálok a csapatomnak ehhez a győzelemhez!

Lekli József: Gratulálok a csapatomnak, mert szerintem nagyon jól játszottunk. Végig meccsben voltunk, egy labdás meccs volt. A végén történtek értelmetlen dolgok, szerintem a hazai csapat javára, de hozzáteszem, hogy nem erre kell fognunk ezt a meccset. Voltak olyan hibák, amiket megbeszéltünk, hogy nem történhetnek meg, és ez okozta úgymond a vesztünket. Megvoltak a lehetőségeink, hogy átvegyük a vezetést. Gratulálok a győzelemhez a hazai csapatnak!

A Kosársuli jelenleg a tabella 10. helyén áll jelenleg, ám az 5. helyezetthez képest jelenleg egy győzelemnyi a különbség.

A felnőtt mérkőzés elött lépett pályára a két egyesület U20-as gárdája is. A Vásárhelyi Kosársuli magabiztos győzelemmel zárta a találkozót. A 96-61-es siker igazi csapatmunka volt: összesen 7 játékos dobott 10, vagy annál több pontot. A kék-sárgák ezzel tartják 3. helyüket a tabellán.

Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!