Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay: „Színt viszünk az idősotthon életébe!”

Vásárhely polgármestere szerint máris érezhető Lajos Tibor és az új vezetés sikere a Kovács-Küry Időskorúak Otthonában, hiszen minden álláshely fel van töltve, ami korábban nem volt jellemző, mondta el tegnap a VTV Időben c. műsorában. Most civilek igyekeznek különböző, az időseknek helyben szervezett programokkal színt vinni az otthon életébe.

A Hódmezővásárhelyi Kapcsolat Központ elvileg február közepén megkaphatja a működési engedélyt a kormányhivataltól. Lajos Tibor hivatalos kinevezése a Kovács-Küry Időskorúak Otthonának élére azonban már megtörtént, és a városvezetés úgy látja, nagyon pozitív változások indultak el az otthonban. Nemcsak a higiénia, az ellátás, a gondozás vagy a méltóság terültén érezhető máris javulás, hanem egy civil kezdeményezés is elindult, méghozzá Fejes Péter képviselő, az Idősügyi Tanács elnökének jóvoltából. Programokkal igyekeznek színesebbé tenni az idősek életét – ezen a héten szerdán például mozivetítés volt az ottlakóknak ( a Meseautó c. filmet vetítették). A film nagyon népszerű volt, még a fekvő időseknek is segítettek, hogy ott lehessenek, többen közülük tolókocsiban végig tudták nézni a filmet. A tervek szerint ezentúl minden héten vagy vetítés lesz, vagy a Szépkorúak Tánccsoportja lép fel, vagy egy kis zenei előadás, például énekkel kísért gitározás lesz – a cél az, hogy mindig legyen egy kis szín az ott lakó időseknek.

Megtörtént az is, ami korábban sosem: teljesen feltöltötték a dolgozói létszámot.

Amikor olyan vezető van, akivel szívesen dolgoznak az emberek, ha megbecsülik őket, ha a fizetésük tisztességes, ha a juttatásaik rendben vannak, ha a vezető gondoskodik a dolgozóiról, akkor jönnek, akkor jelentkeznek. Úgy látjuk, hogy nagyon pozitív változások indultak el az idősotthonban

– hangsúlyozta Márki-Zay Péter.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!