Néhány nap alatt már 15 sérült honvéd jelentkezett Vásárhely támogatásáért

Olyan sokan – tizenöten – jelentkeztek, hogy a nagyszámú pályázó miatt újabb 6 millióval emelni akarják a támogatásra szánt összeget. A támogatási keretösszeg növelését a februári közgyűlés elé viszik.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a Márki-Zay Péter vezette önkormányzat támogatja a Koszovóban megsérült katonákat, ahogyan arról is, hogy bár ezt az önkormányzat már tavaly nyáron eldöntötte, több mint fél évig akadályokba ütköztek. Végül a város megoldást talált a minisztérium által gördített akadályok leküzdésére, és a Hódmezővásárhely Városáért Közalapítványon keresztül sikerült megoldani a támogatások eljuttatását. A decemberi közgyűlés döntése alapján minden Koszovóban sérült vásárhelyi katonát 500 ezer forinttal, akinek tartós, maradandó sérülése keletkezett, azt pedig 1 millió forinttal támogatja majd a város. Erre még tavaly nyáron mintegy 6 millió forintot különítettek el.

A hivatal tájékoztatása szerint a február végéig kérvényezhető támogatásra már 15 honvéd jelentkezett, közülük ketten maradandó sérülésük miatt. Éppen ezért a közalapítvány kérésére, a nagyszámú beérkezett pályázat miatt a februári közgyűlés elé viszik a támogatási keretösszeg további 6 millió forinttal való kiegészítését.

Márki-Zay Péter polgármester korábban elmondta:

Ez a támogatás jelképes, és Vásárhely ezzel a háláját szeretné kifejezni azoknak, akik az életüket kockáztatták harci területen.

Arról is többször beszélt, hogy érthetetlen, miért küld a kormány Csádba magyar katonákat, sőt, a közeljövőben Irakba is. Többször is hangot adott annak, miszerint Orbánék őt vádolták azzal, hogy magyarokat küldene a háborúba, holott éppen ők teszik ezt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!