Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Közvetlen köztársasági elnökválasztást sürget a Mindenki Magyarországa

A Mindenki Magyarországa Néppárt felszólítja Novák Katalin hivatalban lévő köztársasági elnököt, hogy mondjon le a köztársasági elnöki tisztéről, mivel az elmúlt időszakban jóváhagyott kegyelmi döntései, így a terrorizmussal vádolt, majd pedig a pedofilokat segítő személyek szabadon engedése, lemoshatatlan foltot ejtett a köztársasági elnöki hivatalon – áll a párt közleményében.

Azt írták: ez utóbbi ügy is bebizonyította, hogy Novák Katalin méltatlanná vált arra, hogy magas közjogi feladatait politikai befolyástól mentesen, pártatlanul, a magyar társadalom érdekében lássa el. Egyben felszólítják, hogy vonja vissza az pedofília ügyében született kegyelmi döntését.

A Mindenki Magyarországa Néppárt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyúttal kezdeményezi, hogy a jövőben az új köztársasági elnök közvetlen módon, a magyar választók által, valódi társadalmi felhatalmazás alapján kerüljön megválasztásra, amely visszaadhatja a köz megbecsülését Magyarország legfőbb közjogi méltóságának – közölték.

Mint az ismert, napok óta azzal van tele a sajtó, hogy a köztársasági elnök még 2023 áprilisában, a pápalátogatás apropóján kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesét, aki segítséget nyújtott az intézmény fiatal fiúkat zaklató – később ezért a pedofil tettéért elítélt – igazgatójának. Mindeközben Novák Katalin a nagy felháborodás ellenére érdemben nem reagált a döntésre.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!