Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Bosszúból vakította meg volt barátnőjét

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak a 37 éves férfinak, aki féltékenységből, puszta kézzel nyomta ki volt barátnője szemeit.

A többszörösen büntetett előéletű férfit a Nyíregyházi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint személyi szabadság megsértésének bűntette miatt 20 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet szerint a férfi és a sértett között 2020 júliusában szerelmi kapcsolat alakult ki, mely kiegyensúlyozatlan volt, többször szakítottak egymással. 2022. február elején a vádlott békülési szándékkal kereste meg volt barátnőjét, a nő azonban elutasította a férfi közeledését. Összeszólalkoztak, majd a férfi dühében megragadta a nőt és nyakánál fogva a sértett háza melletti szántóföldre vonszolta, ahol a földre dobta. Ott fojtogatta, miközben megöléssel fenyegette. A törékeny nő próbált védekezni, de esélye sem volt a jóval nehezebb férfival szemben, aki ezután nagy erővel kinyomta a sértett mindkét szemét. A sérülés olyan nagy fokú fájdalommal járt, hogy a nő elveszítette az eszméletét. Miután magához tért, sikerült visszajutnia a házuk közelébe, miközben folyamatosan segítségért kiabált. A segélykiáltásra a nő rokonai odasiettek, ekkor a vádlott elmenekült a helyszínről.

A nő életét az azonnali műtéti beavatkozás mentette meg, azonban a látását mindkét szemére elvesztette, így sérülése maradandó fogyatékossággal gyógyult.

Az ítélet ellen az ügyészség a kiszabott büntetés súlyosbítása, a vádlott enyhítés érdekében, míg védője elsősorban eltérő jogi minősítés megállapításáért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az erőszakos, többszörös visszaesőnek minősülő vádlott fegyházbüntetésének súlyosítását indítványozta.

A főügyészség álláspontja szerint a vádlott korábbi fenyegetéseit beváltva, rendkívüli brutalitással, kegyetlen módon, bosszúból vezérelten követte el cselekményét, mellyel fizikálisan és lelkileg is tönkretette a 22 éves, kisgyermekét egyedül nevelő fiatal nő életét. Mivel korábban erőszakos személy-, és vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már szabadságvesztésre ítélték, büntetése sem tettével, sem társadalomra veszélyességével nem arányos, a törvény teljes szigorának alkalmazása indokolt.

Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!