Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Egy kézfogás és egy zsebre dugott kéz különös esete

Tegnap Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere Ambrus Istvánnal, Mártély polgármesterével találkozott. A tárgyalásról mi is beszámoltunk, képként azt használva, melyet az önkormányzat gyorshír szolgálata facebook-oldal, illetve Márki-Zay Péter közösségi oldalán nyilvánossá tett: a fotón Mártély első embere úgy nyújt kezet a vásárhelyi polgármesternek, hogy közben a másikat zsebre dugja. Ambrus István a képre reagálva felháborodottan kommentelt Márki-Zay Péter beszámolója alá – miért tették ki őt ilyen fotóval?

A tegnapi tárgyalás sikeresen zajlott (volna), hiszen a két polgármester megegyezett, mennyivel járul hozzá Mártély a két település közös hivatalának fenntartásához, és az összeg ráadásul igen baráti.

Történt viszont egy kis malőr: a találkozó egy olyan fotóval lett illusztrálva, ahol Ambrus István egyik kezét zsebre dugva fog kezet Vásárhely polgármesterével, ráadásul éppen pislog is. Több kommentelő ezt meg is jegyezte, ezekből szemezgettünk:

„Zsebre tett kézzel kezet fogni. Az intelligencia….”

„Önbizalmatlanságot sugall a zsebre tett kéz! Pár protokoll lecke nem ártana Ambrus úrnak!”

„Most komolyan, zsebreb@szott kézzel jattolt le?”

Nem sokáig váratott magára a mártélyi polgármester reakciója, így kommentelt Márki-Zay Péter bejegyzése alá:

De mi is történt valójában? Komolyan direkt rossz színben akarták feltüntetni Mártély polgármesterét? Nem, nem egészen. Természetesen Márki-Zay Péter is reagált, elismerve, hogy nem pislogós fotót kellett volna használniuk:

Kedves István, tisztelt polgármester úr! Azzal én sem értek egyet, hogy kollégám egy Téged csukott szemmel ábrázoló képet tett ki, persze nem tudom, hogy az egy-két (nem tucatnyi!) képe között akad-e másmilyen. Olyan, amin nincs a kezed a zsebedben, nem készült, ő ugyanis nagy jóindulattal direkt szólt Neked, hogy a képhez vedd ki a kezed a zsebedből, de erre Te nem voltál hajlandó – és ezt nemcsak az összes fotó, hanem három jelenlévő hivatali munkatárs is tanúsítja. Természetesen amennyiben nyitott szemmel készült fotót találunk, holnap lecseréltetem ezt, és ezért elnézést is kérek. A zsebbe dugott kézért esetleg Neked kellene…

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!