Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Önfeledten törnek-zúznak a kámforrá váló autósok Vásárhelyen (is) + bónusz gyalogosvideó

Nem csak a tram-train van veszélyben, de a parkoló autók is. Persze az utóbbiaknál jellemzően nem vállalja senki, hogy ő okozta volna a kárt.

Tele van az internet (vásárhelyi) része olyan autósok bejegyzéseivel, akik leparkolt járművét valaki meghúzta, letörte a visszapillantóját, vagy csak beleütközött, majd a károkozó gyorsan kámforrá is vált. Nem hagyva sem telefonszámot, se semmiféle elérhetőséget.

Ami egy szempontból érthető: senki sem szeret konfrontálódni senkivel (manapság nem lehet tudni, hogy a kárt szenvedett hogy, vagy mivel fog reagálni), de ami fontosabb lehet: annak a személyautósnak, aki kárt okoz más járművében, s azt el is ismeri, a következő évben jobban emelkedik a kötelező felelősségbiztosítása, mint a kárt nem okozóknak.

(Azt pedig már fel sem merjük tételezni, hogy esetleg azért nem teszi, mert valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt ült kormányhoz).

Az autósok a kárt jellemzően a nagyáruházak parkolóiban okozzák egymásnak, de előfordul, hogy elég az utcán megállnia valakinek, hogy törött vagy valamilyen módon megsérült autóhoz menjen majd vissza.

Nézzünk néhány jellegzetes helyszínt és példát:

És akkor lássuk azt a sötétben, az úton ballagó gyalogost, autós nézőpontból:

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!