Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

100 éves születésnapost köszöntöttek a Kovács-Küryben

Hétfőn délelőtt köszöntötte a Kovács-Küry Időskorúak Otthonában a születésnapost Márki-Zay Péter polgármester. Gizike néni tortáján a ritkán látott három számjegyű gyertya állt.

Juhász Jánosné, született Bálint Gizella, Szegeden látta meg a napvilágot 1924. február 4-én. Egész életében Szegeden élt, a Kendergyárban dolgozott. Férjével ifjú házasként a Balatonhoz költöztek, de szívük hazahúzta őket szülővárosukba.

Férjét sok évvel ezelőtt elveszítette. Életében a következő sorscsapás, hogy 52 éves fia is örökre itt hagyta. Két unoka és négy dédunoka jelenti ma a családját.

Gizike néninek nehéz sorsa volt, mégis mindenben nagyon bölcsen áll az emberekhez és az élethez. Mindig szeretettel fordul mindenki felé. Soha nem akar senki terhére lenni, ezért döntött úgy, hogy otthonba költözik. Ez a bölcsesség is őt tükrözi.

Gizike nénit nagyon szépen írja le egyik unokája: „Ő nekem a Barátnőm, az Anyukám, a Mamám és a MINDENEM.”

A fenti sorokat családja írta Gizike néniről, akik elmondták, hogy tavaly költözött be az idősotthonba, addig bár rendszeresen látogatták, ellátta önmagát és háztartását.

Az idei születésnapját családja körében töltötte, két unokája és négy dédunokája is ünnepelte őt. A mai köszöntésen a város nevében Márki-Zay Péter köszöntötte, az idősotthon nevében Lajos Tibor, és a kis ünnepségen unokái és menye mellett szobatársai is részt vettek.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!