Változások a vásárhelyi idősotthonban

Egy hónapja kezdte el a munkát a Hódmezővásárhelyi Kapcsolat Központ vezetője, Lajos Tibor. A négy intézményt irányító vezető szerint komoly változtatásokat kell véghez vinni, főleg a Kovács-Küry Időskorúak Otthonában, a munka már elkezdődött, de még sok a tennivaló mondta Lajos Tibor.

Az első napokban Lajos Tibor kollégáival átnézték az intézmény szakmai működését és próbálták megtalálni azokat a pontokat, ahol javítani lehet a viszonyokon. Arra az eredményre jutottak, hogy átfogó változtatásokra van szükség.

Szinte minden szakterületen kellett új változásokat, új energiákat becsempészni az ellátásba. Ezen dolgozunk jelenleg, itt elsősorban étkeztetés, a fekvőbetegek elláttása, a látogatási rendre kell gondolni. Tehát nagyon sok olyan változást vezettünk be, amely a mai napra már visszaigazolta azt, hogy ez így működőképes.

– mondta el a VTV-nek Lajos Tibor főigazgató.

Bánfi Zsuzsa minden nap tíz kört tesz meg a folyosón. A reggeliben nem szereti a margarint, de ezen kívül mindennel meg van elégedve. ,,Elég megismerkedni, hogy ki kicsoda. Az ellátás jó” – tette hozzá. Minden nap új feladatokat oldanak meg, ami az ellátás színvonalának javulását eredményezi. Például az étkeztetés rendjén is változtattak.

Változtattunk a diétás étrenden lévők étkeztetésében, hogy egy kicsit gyorsabban tudjuk számukra melegen fölszolgálni az ételt

– mesélte a televíziónak Borbély András Ivánné Radinkó Mariann szakmai vezető.

Jelenleg 170 lakója van az idősotthonnak és az utóbbi hetekben nőtt a létszám. A jobb ellátás érdekében új dolgozókat is felvettek az intézménybe. A legfontosabb cél, hogy az emberi méltóság megőrzésére alkalmas körülményeket teremtsenek az intézményben.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!