Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szabó Margit Momó: nemcsak ügyvédet, bíróságot sem találunk

Már a harmadik bíróság is elfogultságra hivatkozva áll el az ítélethirdetéstől a Lázár vs Szabó Margit Momó perben – derül ki az idős hölgy facebook-posztjából.

Egy éve kezdődött az a tárgyalássorozat, amit az indított el, hogy Lázár János, a 2022-es áprilisi győzelmi bulijának fáradalmait kipihenve, rögtön április 5-én beperelte Szabó Margit Momót, mert annak egyesülete két szórólapon összesen tíz Lázár Jánost célzó jelzőt és azok magyarázatát helyezte el.

Szabó Margit posztjában azt írja:

„Az ügyet nagyon jól jellemzik az alábbi történések:

A megyében nem találtam – azóta sem – olyan ügyvédet, aki a védelmemet – miután megtudta ki a magánvádló – elvállalta volna!

Bár nagyon sok megalázott, sértett Ember van, aki maga is elszenvedője a nagyhatalmú úr intézkedéseinek, tanúként senki nem mer megjelenni, vagy akár csak nyilatkozatot adni a témában.

Túl ezen elsőként – az illetékes Hódmezővásárhelyi járásbíróság – az ügyben eljárni jogosult–bírói testülete ELFOGULTSÁGOT jelentett!

Az Ügyészség ezután a Szegedi Járásbíróságot jelölte ki.

Itt egy kicsi, vékony bírónő vállalta fel a tárgyalások lefolytatását. Becsülettel túl is lettünk ezen, két alkalommal. A másodikon megígérte, hogy a következő tárgyaláson ítéletet fog hirdetni.

Megnyugodtam, mert valamiért nagy bizalom alakult ki bennem eziránt a pici nő iránt, aki tudása teljes birtokában, az igazság szolgálatában végezte a dolgát.

Meg is könnyebbültem, mert már nagyon várom ennek a – vége hossza nincs – eljárásnak a lezárását.

Sajnos – a harmadik tárgyalás időpontja előtt egy nappal – ez a bírónő és az egész szegedi bírói testület, – akik az eljárás lefolytatására jogosultak lettek volna, – szintén ELFOGULTSÁGOT jelentve lemondott a további folytatásról.

Néhány héttel ezelőtt a Szegedi Ügyészség arról értesített, hogy ügyemet a Makói bírósághoz helyezték át!!

Ennek nem örültem, mivel többen is úgy vélték, – és magam is azt gondoltam, – hogy ezzel a döntéssel az ügyészség akár a batidai kastélyba is rakhatta volna a tárgyalás helyszínét.

A napokban újabb értesítést kaptam, miszerint a Makói járásbíróság minden – az ügyben eljárásra jogosult – bíró ELFOGULTSÁGOT jelentve elállt az ügytől.

Szentes a következő helyszín.”

A 74 éves idős asszony posztjában meghatottságának is hangot ad.

Azt írja:

„Az elfogultsági bejelentések kapcsán egy olyan bírói réteget vélek megismerni, akik elhivatottak, becsületesek és igazán a jogot, az igazi tiszta jogot és az Embert, az egyszerű, köznapi Embert is képviselik!

Találgathatunk, hogy ki, melyik bíró, melyik városból, miért jelentett elfogultságot!?

Az én optimizmusom azt sugallja: miután az ügyet átnézték, megismerték, kicsit mellém álltak!

Úgy gondolták, hogy nem ők azok a bírók, akik egy ilyen ügyben, egy ilyen magánvádlóval szemben – bár tudnának igazságosan dönteni – felvállalják azt a következményt, ami az esetleges, tudásuk, szívük szerinti döntés után vár rájuk.

HA ÍGY VAN, 1000 KÖSZÖNET NEKIK!!

A másik találgatott verzió szerint: ezekre a bíróságokra megérkezett az üzenet, a finom elvárás az ítélet kimenetelét illetően.

Az elfogultság bejelentése jó szalmaszál azoknak a bíráknak, akik a becsületüket nem hajlandók feláldozni és így menekülnek meg (átmenetileg) a kínos szituációból.

HA ÍGY VAN, 1000 KÖSZÖNET NEKIK, mert tettükkel üzennek!

Üzennek nekem, hogy bízzak bennük!

Üzenik a magánvádlónak, hogy ez egy tükör számára, amibe kénytelen belenézni és nem fog örülni annak, amit benne lát!

Üzennek mindazoknak, akik kezdték elveszteni hitüket az igazságszolgáltatás szolgáiban.

Üzenik, hogy itt vannak és dolgoznak azok a bírók, akik – felesküdve, vagy „csak” saját becsületükbe kapaszkodva – nem állnak bele ilyen kisembert megalázó ügyekbe.

Ha összeszámolhatnám a felsorolt bírói testületekben dolgozókat, akkor bátran mondhatom, hogy nincsenek kevesen!

1000 KÖSZÖNET NEKIK!”

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!