Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A holokauszt nemzetközi emléknapján a gyűlölet és a propaganda áldozataira emlékezünk

A zsidó nép a hitleri Németországban az évtizedes gyűlöletkeltés és hazugságpropaganda áldozata volt, az állami médiában, rádióban, újságokban, plakátokon a leválthatatlan, pártállami hatalomgépezet őket pécézte ki bűnbakoknak az ország nyomoráért, a vezetés kudarcaiért – írja a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából Márki-Zay Péter.

Szombati délutáni bejegyzésében azt írta Vásárhely polgármestere, hogy a propaganda működött más diktatúrákban is, a célcsoport változott csupán: kulákok, értelmiségiek, ellenzékiek, melegek, németek vagy magyarok, migránsok és más vallásúak.

Sajnos amíg lesznek a saját gazdagodásuk érdekében a hazájukat kifosztó diktátorok, addig lesz gyűlöletpropaganda is, és addig bármikor megismétlődhet a népirtás és háború is. Ez ellen csak a demokrácia, jogállam, a fékek és ellensúlyok, és a szólásszabadság védi az emberiséget, ezért kell ezekre mindennél jobban vigyázni.

Arról is írt, amikor Göbbels propagandagépezete Európának ezt a kultúrnemzetét vitte népírtásba és háborúba, akkoriban az egész világon a németek voltak a legiskolázottabb, legképzettebb, legműveltebb nemzet. Vagyis a diktatúra és a propaganda nem a nemzet, vagy éppenséggel annak ellenzéki részének hibái, hanem kizárólag a diktátorok miatt van és sajnos bármikor, bármelyik országot fenyegeti.

Emlékezzünk az áldozatokra, és fogadjuk meg szentül: Soha többé népirtást, soha többé háborút!

– tette hozzá.

Az ENSZ közgyűlésének 2005. november 1-jei döntése értelmében január 27. a holokauszt nemzetközi emléknapja.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!