Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Lázár nem indul Vásárhelyen, de „a maga eszközeivel segíti” a helyi Fideszt

Lázár János építésügyi és közlekedési miniszter, térségünk országgyűlési képviselője hosszabb idő után újra nyilatkozott a Rádió7 Közös Nevező című műsorában. Megerősítette, hogy nem indul 2026-ban újra egyéni mandátumért, és más szavakkal ugyan, de megismételte lesújtó véleményét Vásárhely jelenlegi vezetéséről is.

Lázár a műsorban személyes okokkal indokolta döntését, hogy hat ciklus után nem indul újra egyéni mandátumért. – 49 éves leszek idén, az orvostudomány jelenlegi állása szerint leéltem az életem első felét – fogalmazott.

A képviselő biztos benne, hogy 2026-ban a vásárhelyiek és a makóiak megtalálják majd, ki az, aki az érdekeiket a legjobban fogja képviselni. Ő maga viszont a következő években mással kíván foglalkozni, hiszen miniszterként, de egy alapítvány elnökeként is vannak feladatai – miközben a miniszterelnöknek személyesen is dolgozik, ,,aminek erős jövője van” – utalt sokatmondón Orbán Viktorral való munkakapcsolatára.

Helyi ügyekkel ezentúl nem kíván foglalkozni, és a helyi „lökdösődésben”, „kisszerű vitákban” sem akar ezentúl részt venni. Megerősítette: nem lesz polgármesterjelölt Vásárhelyen sem júniusban:

A hódmezővásárhelyi közéletben, vagy politikai életben való részvételemet lezártnak tekintem, nyilván ez nem azt jelenti, hogy ne próbálnék a magam eszközeivel segíteni a helyi Fidesznek

Ezután egészen konkrétan a város jelenlegi helyzetére utalva elmondta:

Szerintem Hódmezővásárhely saját magát méltatlan helyzetbe hozta, és a város jelenlegi vezetése lezülleszti ezt a várost, […] van egy mondás, „nem fér át a teve a tű fokán”, tehát a mostani városvezetés önmagát nem tudja meghaladni, képtelen arra, hogy fölnőjön a feladathoz, folyamatosan lezülleszti ezt a várost, mint ahogy lezülleszti az egész közösséget.

Megismételte azt is, ha a jelenlegi városvezetés marad, a kormány nem fogja támogatni Vásárhelyet:

Ha valamit segít az ügyön, engem kikapcsolhatnak, vagy elfelejthetnek, és kérem is, hogy ne is keressenek ilyen helyi politikai ügyekkel. Azt csinálnak, amit szeretnének, de minden döntésnek megvan a maga következménye, amit viselni kell. Mi elmondtuk a kormányzatból – nyilván nem véletlen mondtam ezt, hiszen ezt megbeszéltük a miniszterelnökkel – nem tudunk olyan városvezetéssel együttműködni, sem itt, sem máshol az országban, aki elárulta a hazáját.

Márki-Zay Péter: Lázár züllesztette le Vásárhelyet

A polgármester máris reagált Lázár János szavaira a VTV Időben c. műsorában. Ironikusan így fogalmazott: Lázár János igenis együttműködik hazaárulókkal, hiszen a kormány tagja. Kifejtette: a Fidesz éveken keresztül Soros pénzén ,,hízlalta magát”, de most is megadják az IBAN-számlaszámukat az oldalukon, amely csak külföldi utalások esetén szükséges. Kifejtette, szerinte hazaáruló az, aki:

 • Csádba küld magyar katonákat
 • Aki azeri baltás gyilkost kiad
 • Aki Magyarországra terroristákat hoz be, tízezrével telepít be migránsokat
 • Aki akkugyárakkal önti el a magyar talajt
 • Aki a svéd NATO-csatlakozást nem szavazza meg

– Fölháborító, hogy Lázár János a hazaárulók egyike, és hazaárulókkal dolgozik együtt a kormányban – felelt a polgármester Lázár vádjára.

– Ha Lázár János nem züllesztette volna le a Vásárhelyi közéletet, akkor nem kellene kivonulnia innen. Fideszes forrásokból ugyanis tudják, hogy a Fidesz belső mérései szerint Lázár János nagyon népszerűtlen Vásárhelyen. Megígérte, hogy beruházást hoz Vásárhelyre, az ország második legbefolyásosabb embereként mégsem volt képes rá, hogy új beruházót hozzon – fogalmazott.

De több más példát is hozott, amivel szerinte Lázár polgármestersége idején lezüllesztették a várost:

 • az Elios közvilágítási projekttel, melyet még az unió csalás elleni hivatal is elítélt
 • a legdrágább kamerarendszert az egész országban itt telepítették
 • az egész országban a legmagasabb adót itt fizették a vállalkozások és a lakosok
 • statisztikák szerint is a legkorruptabb magyar város volt Vásárhely a fideszes időkben
 • a fideszes belügyminisztérium büntette Vásárhelyet Lázár polgármstersége idején több milliárdra szabálytalanságokért
 • a legeladósodottabb magyar város volt Vásárhely

– Tehát valóban van, aki lezüllesztette ezt a várost – összegzett Márki-Zay Péter, majd hozzátette:

Az emberek nem akarnak olyan polgármestert, akinek a feleségének, ha nem köszönnek, kirúgják a munkahelyükről, nem akarnak olyan polgármestert, aki megmondja nekik, melyik bankban nyithatnak számlát. […] Lázár János most egy trükköt vetett be, egy egyszerű hazugsággal próbálja elhitetni a vásárhelyiekkel, hogy most már nem ő fog diktálni.

Majd elmondta, mi mindent tett ezzel szemben a mostani városvezetés:

 • visszafizették a lázári adósság kétharmadát
 • eltörölték az adókat (vállalkozások adója, lakossági építményadó)
 • lecsökkentették a korrupciót, átláthatóvá tették az önkormányzatot
 • a legbiztonságosabb megyei jogú várossá tették Vásárhelyet, a KSH szerint a 25 megyei jogú városból a 10. helyen van Vásárhely

Mi fölhúztuk ezt a várost, egy virágzó, szabad, fejlődő város lett, ahol szabad beruházni, ahol nem adóztatják agyon az embereket, és ahol nem a polgármester gazdagszik, nem kastélya lesz, meg luxusautója, hanem a város gazdagszik. Senkinek nem kell félnie a politikai nézetei miatt – vagy ha igen, akkor csak a Lázár-sajtótól és nem tőlünk.

– jelentette ki Márki-Zay Péter a VTV-ben.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!