Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Hárommilliót loptak el a nyugdíjastól csalihozamokkal

Internetezés közben akadt a kiemelkedő hozamú befektetési lehetőségre. Bekapta a csalihozamot, telepítette a lopást lehetővé tévő programot, de még a személyes okmányai másolatát is elküldte. Bár ne tette volna.

Egy 75 éves várpalotai lakos internetes böngészés közben talált rá egy hirdetésre, amelyben kiemelkedő hozamot biztosító befektetési lehetőséget ígértek. Kitöltött egy jelentkezési adatlapot, majd rövidesen hívták is telefonon, és elmondták neki, hogy mi a teendője.

Létrehoztak a nevére egy befektetési számlát, amire először egy kisebb összeget kértek. Ezt a számlát folyamatosan figyelemmel kísérte, és azt látta, hogy a befektetett összeg gyarapszik. Miután így elnyerték a bizalmát, a gördülékenyebb ügyintézés érdekében egy AnyDesk nevű alkalmazás telepítését kérték, illetve annak megoldását, hogy valamennyi számlavezető bankjához tegye hozzáférhetővé az online kapcsolatot. Ennek a nyugdíjas eleget is tett, sőt személyes okmányainak másolatát is elküldte a megadott címre. Ezt követően azt vette észre, hogy bankszámláiról pénzt emeltek le a tudta nélkül. Rákérdezett erre a kapcsolattartónál, aki erre csak annyit mondott, hogy biztosan rendszerhibáról lehet szó.

A feljelentőt ez nem nyugtatta meg, bankjánál utánajárt az utalásoknak, és akkor derült ki számára, hogy pénzét egy kriptovaluták kereskedelemével foglalkozó céghez utalták el, ami így számára hozzáférhetetlenné vált. Közel 3 millió forintjába került, hogy nem kellő körültekintéssel választotta meg, kit bíz meg megtakarításának kezelésével.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!