Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Népszerűek a fülöp-szigeteki vendégmunkások nálunk

A magyar munkáltatók többsége örömmel alkalmaz ázsiai vendégmunkásokat, köztük is kifejezetten a Fülöp-szigetekieket. Számuk ugyanakkor még jóval kisebb az ukrán vendégmunkásokhoz képest – mondta el Maier Dávid, a Terendo munkaerő-közvetítő ázsiai szakértője a Világgazdaságnak.

A Fülöp-szigetek kormánya a külföldi munkaadókat, így a magyar cégeket is megvizsgálja. Az állam minden dolgozni indulót átvilágít, mielőtt kiengedné az országból és később is figyelemmel kíséri a sorsukat.

A magyar munkáltatók annak ellenére is ragaszkodnak a filippínó vendégmunkásokhoz, hogy Ázsiából őket a legdrágább ide szerződtetni. A munkaadók ugyanis nagyrészt bízhatnak abban, hogy az érkezők kitöltik a munkaszerződésük idejét.Tapasztalatok szerint alacsony a körükben a fluktuáció, ha az itthoni foglalkoztató megbecsüli őket és versenyképes feltételeket kínál – szögezte le Maier Dávid.

A cégek szeretik még az Indiából, a Vietnámból, az Indonéziából, valamint Nepálból, Mongóliából, és Kirgizisztánból érkező munkaerőt is, ám ezeknek a hazánkban dolgozó állománya minden esetben tízezer fő alatti.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!