Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Jól sikerült az év első véradása Vásárhelyen

Jól indult az év Hódmezővásárhelyen, hiszen idei első véradásunkon a vártnál is több véradóhőst fogadhattunk – közölte a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád megyei szervezetének Véradással foglalkozó oldala.

Összesen 48-an adták vérüket másokért, köztük 3 első véradó is jelentkezett. Külön öröm, hogy most több 0+-os vércsoporttal rendelkező is elment a véradásra. A következő alkalom január 11-én, csütörtökön lesz 8-13 óra között a Vérellátó Osztályon (Dr. Imre József utca 2). Január 10-én délelőtt pedig a földeáki művelődési házban lesz kitelepüléses véradás.

A Vöröskereszt elárulta, 24.084-en vettek részt Csongrád-Csanád megye véradásain 2023-ban. Ez jobb eredmény, mint amit 2022-ben elértek, nagyjából 1000-rel többen adták vérüket másokért, mint tavaly előtt. 2023-ban Csongrád-Csanádban 788 véradó eseményt tartottak, ezek látogatottsága változó volt, de általánosságban elmondható, hogy intézeti városaikban, Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón és Szentesen is valamelyest növekedett a véradók száma.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!