Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Táborok, rendkívüli közgyűlés, elismerések átadása és Szent István Napok előkészítése – 2023 júliusa Hódmezővásárhelyen

Táborok, kitüntetés a Rotary-sétánynak. Átadták a Vásárhely Egészségügyéért Díjakat. Sok diák vállal a városban diákmunkát. Rendkívüli közgyűlés is volt a városban júliusban. A borítóképen: országos kitüntetést kapott a Rotary-sétány.

Rengeteg tábort tartottak július hónapban Hódmezővásárhelyen és környékén. Akadt köztük balett-, és zootropolisz tábor, mesetábor, a Kankalin Néptáncegyüttes által szervezett tábor, honvédelmi tábor, fotós tábor, vagy épp a Klimanócskák által szervezett tábor is.

20-30 százalékos lehetett a terméskiesés az őszi árpa esetében a hódmezővásárhelyi termőföldeken.

Lemondott a Tornyai múzeumban betöltött szakmai tanácsadói teendőiről Miklós Péter, aki májusban szakmai tanácsadóként tért vissza megbízásos szerződéssel a múzeumba.

Július elején megkezdődött az elkerülő építése a Tóth malom utca folytatásaként. Ez azóta elkészült.

Tavaly még az alpolgármesterek és a polgármester fizették, idén már a város költségén láttak vendégül 51 közmunkást egy ebéddel a Cseresnyésben.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola oktatói testülete a köszöntötte Szani Mariannát nyugdíjba vonulása alkalmából.

A jól tanuló roma diákok is ösztöndíjat kaphatnak a várostól.

Bozókiné Szabó Ildikó óvónő, a vásárhelyi Klímanócskák program szakmai vezetője, mesterpedagógus a Magyar Tudományos Akadémián a Bolygónk és városunk Környezetvédelmi díjat vehette át.

A BL-selejtezős Topolya labdarúgó csapatába igazolt a hódmezővásárhelyi Sós Bence.

Legyen szó vendéglátásról, kereskedelemről vagy mezőgazdaságról, Hódmezővásárhelyen számtalan munkát kínáltak a cégek a dolgozni akaró diákoknak.

A tram-traint gyártó cég mérnöke kocsijával ütközött a vasútvillamos.

A 4x100m-es mix gyorsváltóval ifjúsági Európa-bajnok lett a vásárhelyi Kis Noel, aki a délelőtti előfutamban versenyzett.

Fotó: Hód Úszó SE

Baranyai Antalnak, a Sport Krónikásának nyílt kiállítása július 6-án a tornyai János Múzeum bejárati előcsarnokában.

Remek hangulatú roma hagyományőrző tábort rendeztek Vásárhelyen. Valószínű, lesz folytatása.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Bikesafe programjának keretén belül nyilvántartásba vették a vásárhelyi bicikliket.

Szórakoztató családi napot rendeztek a Serház téren. Lovacskázni lehetett, a Magyarországon világhíres Grimm-Busz Színház elhozta Piroskát és a farkast, de a Folkroll és a Traubi együttes is zenélt.

Kiváló eredményei miatt Ugrai Pannát köszöntötte a HSZC.

Tizedjére rendezték meg a civilek szervezte Nyári kapuk színes programsorozatát Mártélyon.

Fénytár címmel nyílt kiállítás Popovics Lőrinc szobrász műveiből a Tornyai János Múzeumban.

Napi húsznál is többen igényelték a LED-es égőket a helyi nyugdíjas szövetségnél.

Július 9-én rekordot döntött a strandunk árbevétele, bár többen panaszkodtak a hosszú sorbanállásra. Továbbá rendlívül népszerű volt a termálfürdős kemping is.

Nyolc vásárhelyi kapta meg a város közösségét önzetlenül szolgáló munkája elismeréseként azokat a városi kitüntetéseket, melyeket július 11-én, a városházán rendezett díszközgyűlésen adtak át. A címlapképen a kitüntetett felnőttek, hiányzik Cselőtei Katalin, aki később vette át az elismerést.

A járásból Mártélyon és Székkutason marad elérhető a CSOK.

A Tiszta Vásárhelyért Egyesület szerezte be, önkéntesei pedig a helyszínen telepítették a játékelemeket július 15-én a kutyafuttató területére az Interspar mögötti területen, a Kaszap utca sarkán.

Két, fiatalokból álló csapatot és egy magányos elkövetőt is lekapcsoltak a rendőrség segítségével, akik loptak a városi strandon.

Több panasz érkezett hozzánk, hogy a vásárhelyi strandon kiküldik az úszómesterek 14 éven aluli gyerekeket a termálmedencékből, így a kremából is. Mialatt a dologban nincs semmi új, hiszen jogszabály szól róla.

Az idei Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok egyik díjnyertes lova lett az Egyed Béla és Egyed László istállójában nevelkedett Tisza nevű, sötét pej furioso-north star tenyészmén. A hódmezővásárhelyi gazdák, Egyed Béla Csaba és Egyed László elismerő oklevelet vehetettek át ebből az alkalomból Márki-Zay Péter polgármestertől.

Hódmezővásárhelyen átadták a Media Markt új áruházát.

Ismét átadták a Vásárhely Egészségügyéért Díjakat. Az idei kitüntetettek: Dr. Szabó Éva, Dr. Bálint László és Horváth Attiláné Diószegi Katalin.

Július 17-én a Nemzetközi Kerámia Központban megnyílt a Pannonhalmi Zsuzsa neve által fémjelzett Kísérleti Beton Szimpózium.

A legtöbben lakásügyekben kérdeztek a polgármester fogadóóráján.

Immár országosan is elismert lett a fenntartható szempontok szerint kialakított Rotary sétány, városunk egyik ékköve.

Kilenc szökőkút és 4 párakapu üzemelt Vásárhelyen, a legforróbb napokban, sőt, hetekben.

Kiderült, hogy egy öttagú zsűri válogatja majd a Vásárhelyi Őszi Tárlat anyagát. A kiállítást azóta fennakadás nélkül megtartották.

A Küzdősportok Egyetemi Európabajnokságán a vásárhelyi László Alexa, a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület versenyzője formagyakorlat kategóriában a pontszerző 5. helyen zárt.

Megszüntették a büntetőeljárást munkatársunk ellen, amiért leírta, hogy Apátfalva polgármesterét elítélték.

Azt is nyilvánosságra hozták, már júliusban, mennyibe is kerül a Szent István napi, egyébként 10 napos rendezvénysorozat Hódmezővásárhelyen.

Az 1919-es román megszállás áldozataira emlékezett a vásárhelyi önkormányzat július 25-én délután.

Élénk vitát váltott ki a közgyűlésben az a napirendi pont, melyben a Petőfi utca 6. épületének társasházzá alakításáról szavaztak. Az épület egy részét évek óta a református egyház – az Ótemplomi Református Egyházközség – használja oktatási célra. A vita a város és az egyházközség között a mai napig is tart.

Kisebb vita után vonta vissza a testület a rendkívüli közgyűlésen a földadót. Márki-Zay Péter elmondta, hogy ugyan Vásárhelyre hivatkozva vonta vissza a kormány a rendeletet, de valójában mintegy 135 települést érint.

A 2023-as központi felvételiket követően kiderült, hogy a Szegedi Tudományegyetemen, az MGK-n a mezőgazdasági mérnök és vidékfejlesztési agrármérnöki alapszakok egyaránt keresettek voltak, és a nemrég elindított gyógy- és fűszernövény szak és az agrár-és üzleti digitalizáció szak is vonzotta a hallgatókat.

Bár a Kistérségi Társulás 2024. január 1-től mindenképpen megszűnik, nincs veszélyben sem a Kapcsolat Központ intézményeinek további működtetése, sem az itt dolgozók állása. Ezt erősítette meg kérdésünkre Márki-Zay Péter polgármester.

Idén immár 31. alkalommal rendezték meg Vásárhelyen – Berei Erzsébet művésztanár és Dratsay Ákos fuvolaművész szervezésében – az Augusztusi Zenei Napokat.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!