Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ilyen volt 2023 májusa hazánkban

Vásárhelyi katonák sérültek meg Koszovóban; jól teljesít a vármegyebérlet; a Parlament előtt a földadó eltörlése – májusban is volt miért a Hódpress híreit követni.

Tüntető koszovói szerbek összecsaptak a rendőrökkel és a KFOR békefenntartóival is több észak-koszovói településen. A zavargásokban vásárhelyi KFOR-katonák is megsérültek, őket Novák Katalin meglátogatta a kórházban. Nem lőfegyver, hanem házilag készített csőbombák repeszei sebesítették meg a magyar békefenntartókat.

A május elseje óta szinte minden helyközi vonat- és buszjáraton használható bérletek negyede országbérlet volt, a többi pedig a vármegyék között oszlott meg. Csongrád-Csanádban vitték a hatodik legtöbb vármegyebérletet.

Benyújtották a parlamentnek a törvényjavaslatot, amely megtiltja a földadó kivetését a polgármestereknek, helyi önkormányzatoknak. Varga Mihály pénzügyminiszter kijelentette, a földadó káros.

Minden eddigi csúcsát megdöntve 8,3 milliárd forint adózott eredményt hozott tavaly a trafikhálózat ellátására egyedüliként jogosult Országos Dohányboltellátó Kft., amiből a tulajdonosok 8,1 milliárd forint osztalékot fel is vehettek áprilisig.

Lázár János is szónokolt az amerikai Republikánus Párt szélsőjobbos szárnya által szervezett éves szuperkonferencián, Budapesten. Az eseményről újságírókat távolítottak el úgy, hogy érvényes regisztrációról kaptak visszaigazolást, volt, akit interjú közben vittek ki.

Visszakozott az állam, nem kell bejelenteni a kis kerti kutakat. A minisztérium szerint felmérhetetlen mennyiségű a kutak száma a magánháztartásoknál és a nyaralókban.

Az áprilisi adatok szerint a munkakeresés átlagos időtartama 9,4 hónap volt, a munkanélküliek 33,8 százaléka legalább egy éve keresett állást – mindeközben az álláskeresési járadék 3 hónapig jár.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!