Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ez történt az országban 2023 márciusának második felében

Felmerült a kastélyok magánkézbe adása; tovább nyomoztak a ,,guruló dollárok” ügyében; a földadó eltörlésének lehetősége sok települést gondolkodóvá tett – ezek voltak a legérdekesebb történések március második felében.

Nem kevés kastélyt újítottak fel állami vagy uniós pénzből az egymást követő Orbán-kormányok. Márciusban Lázár János minisztériuma kitalálta, hogy azokat közérdekű vagyonkezelő alapítványoknak vagy más magánjogi szereplőknek adják.

,,Súlyos visszaélésekre és törvénysértésekre utaló jelek miatt” meghosszabbította az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az ún. ,,guruló dollárok” ügyében folyó vizsgálatot. Szintén ebben a hónapban jelentették be: törvénymódosítás jöhet, hogy semmilyen szervezet ne kaphasson külföldi kampánytámogatást.

Felrobbant egy meteor Magyarország felett. Egy nagyon fényes, háromszor is robbanó zöldes tűzgömböt sikerült lefotóznia a Magyar Meteoritikiai Társaságnak.

Törhették a fejüket a polgármesterek, mi lesz, ha eltörlik a földadót, ugyanis több száz település élt a földadóval és jelentős bevételük volt belőle.

Majdnem a felére esett az esküvők száma Magyarországon, ugyanakkor továbbra is többen halnak meg, mint amennyien születnek a Központi Statisztikai Hivatal legújabb adatai szerint.

A melegellenes törvény miatt per indult Magyarország ellen. Ezzel immár hatra (Belgium, Hollandia, Írország, Luxemburg, Portugália) emelkedett a kormány lépéseit elítélő közreműködők száma az eljárásban, amelyben az EU Bírósága várhatóan csak jövőre hoz ítéletet.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!