Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A magyar kormány megszavazta a tizenkettedik szankciót is

Az EU betiltja a gyémántok Oroszországból történő közvetlen vagy közvetett importját, vásárlását vagy transzferét. A szankciós intézkedések egyhangúságot követelnek meg a tagállamok körében, vagyis Magyarország ismét támogatta ezeket a lépéseket.

A HVG cikke szerint ez a tilalom az Oroszországból származó gyémántokra, az Oroszországból exportált gyémántokra, az Oroszországon áthaladó gyémántokra és a harmadik országokban feldolgozott orosz gyémántokra vonatkozik.

A legújabb csomag egyik eleme, hogy az EU megköveteli, hogy az uniós exportőrök szerződésben tiltsák meg a különösen érzékeny áruk és technológiák Oroszországba történő újrakivitelét és Oroszországban történő felhasználásra történő újrakivitelét, amikor harmadik országba értékesítenek vagy szállítanak.

A záradék kiterjed az orosz katonai rendszerekben használt tiltott tárgyakra, amelyek az ukrajnai csatatéren fellelhetők, vagy amelyek kritikusak ezen orosz katonai rendszerek fejlesztése, gyártása vagy használata szempontjából.

A Tanács úgy határozott, hogy bizonyos mentességet vezet be a személyes használati cikkekre, például a személyes higiéniai cikkekre, vagy az utazók által viselt vagy a poggyászukban lévő ruházatra, valamint a diplomáciai rendszámtáblával rendelkező autókra vonatkozó behozatali korlátozások tekintetében. Ugyanakkor jelentős számú személyt és jogi személyt vesz fel a szankciós listára, ami beutazási tilalmat és az EU-ban fellelhető vagyon zárolását jelenti.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!