Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szívet melengető karácsonyi ünnep a Szabadság olvasókörben

Az olvasókör tagjai szombat délután jöttek össze a Klauzál utcai olvasóköri épületben, hogy együtt hangolódjanak az ünnepekre. Az összejövetelen fellépett a Napraforgó Népdalkör, valamint vendégként Márki-Zay Péter polgármester is jelen volt.

Gyönyörűen megterített, feldíszített asztal és karácsonyi fények várták ma délután az olvasókör tagjait és meghívott vendégeit a Klauzál utcai épületben. Az olvasókör tagjai minden karácsony előtt összejönnek ünnepelni – tudtuk meg Molnár Jánosné Margittól, aki idén vette át az olvasókör vezetését. 50 tagja van a közösségnek, ebből negyvenen rendszeresen járnak a programokra – havonta két csütörtökön klubdélutánt tartanak, évente pedig öt-hat olyan rendezvényük van, amely bárki számára nyitott.

A jórészt idősebbekből álló olvasóköri tagokat és vendégeket Molnár Jánosné elnök köszöntötte, aki rögtön át is adta a szót Márki-Zay Péter polgármesternek.

– Advent az elcsendesedés időszaka, ez az időszak még a nem vallásos embereknek is a szeretetről szól – emelte ki a polgármester. Elmondta, a város is igyekszik ebben az időszakban még jobban segíteni azoknak, akik rászorulnak: például 517 rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermeknek adtak át decemberben vásárlási utalványt. De a szegénység nemcsak anyagi természetű, a magány, a társaság hiánya ilyenkor tud a legfájóbb lenni. – A legfontosabb, az a társaság, amit egymásnak megadnak itt is, ezen az alkalmon. A karácsonyi időszak a szeretetről szól, ezért az átlagosnál is kegyetlenebb, ha valakinek nincs családja, társasága.

Gondoljunk azokra, akinek nincs kivel eltölteni a szentestét. Ha van a szomszédságunkban valaki, akiről tudjuk, hogy egyedül van, ha átkopogunk hozzá, és csak egy süteményt, és egy jó szót tudunk adni, az még a legmogorvább ember szívét is meglágyítja.

– fogalmazott a polgármester, egyúttal köszönetet mondott a kórus tagjainak és a citerásoknak:

Az, amit önök végeznek, annak a jutalma meglesz, ha nem is itt és most, de a szívekben ott van.

Ezután minden jelenlévőt meghívott a vasárnapi, december 17-i ételosztásra a Mátyás utcai Olvasókörbe, ahol ezúttal a vásárhelyi cigányok fogják megvendégelni a – nem cigány – vásárhelyieket, cigány ételekkel és specialitásokkal.

Az ünnepségen ezután a Napraforgó Népdalkör adta elő szívet melengető, citerával kísért karácsonyi énekeit, Nagyné Katalin Aranyossy Ervin és Csanádi Imre karácsonyi és adventi témájú verseit szavalta el, végül pedig a Dékány testvérek, Anna és Kolos megragadó fuvolajátéka töltötte meg a termet.

A rendezvény a műsor után kötetlen beszélgetéssel, teázással, sütizéssel folytatódott, az olvasókör tagjai ugyanis rengeteg saját sütésű finomsággal készültek.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!