Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Százezret gyűjtöttek az állatoknak a Cseresnyés diákjai

Ötvenezret pedig ráadásként a kollégium alapítványa adott hozzá. Az ebből vásárolt állateledelt, tisztítószert, almot szerda este adták át a Cseresnyés kollégiumban.

Vig Áron igazgató megnyitójában kiemelte: az ünnepi családi körbe egyre inkább beletartoznak az állatok is, a Balogh Ernő vezette Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete pedig az állatok iránti érzékenység elősegítését végzi. Az igazgató megköszönte az adományozók gesztusát, akik jóvoltából 100 ezer forint gyűlt össze és a kollégium kulturális alapítványa 50 ezer forintos adományt tett hozzá.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete menhelyén jelenleg 19 cica, 6 kutya és egy süni lakik, vár új gazdára. A Cseresnyés kollégium és az egyesület közt hatodik éve működik a kapcsolat, mely egyedülálló az országban.

Virsli kutya jól bírta a kényeztetést. Kutyaeledelt is kapott

– Immár harmadik éve zajlott az állati adventi gyűjtés, mely november végén a nyilvánosságra hozott felhívással kezdődött, az állatvédő szakkörbe járó gyerekek is igyekeztek támogatókat találni – árulta el Tóth Éva, a Cseresnyés kollégium állatvédő szakköre vezetője.

– Elég nagy segítség ez nekünk – mondta Balogh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesület elnöke – hiszen így át tudjuk vészelni a decemberből hátralévő időszakot és a januárt. Hozzátette, hogy a kollégiumi alapítvány által adományozott 50 ezer forintból fedezik az állatorvosi költségeket.
Az állatvédelmi szakkör tagjai az átadón – melyre most is a szánhúzó szarvasokat szimbolizáló Virsli kutya társaságában érkeztek az egyesület Mikulásnak öltözött munkatársai – a menhelyen szerzett tapasztalataikból kiforrt meglepetésműsort adtak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!