Kormányhivatali engedélyre vár az új Kapcsolat Központ, de a Tóth malom utca megnyitása is

Mint korábban többször írtunk róla, a kistérségi társulás megszűnik ez év végével, 2024-től Hódmezővásárhely saját maga fogja működtetni az eddig a HTKT hatáskörébe tartozó intézményeket. Az Államkincstár minden kérését teljesítették, a jogi akadályok elhárultak, most már csak a kormányhivatal zöld jelzésére várnak.

Márki-Zay Péter a VTV Időben c. műsorában elmondta: a jogi akadály elhárult az előtt, hogy megkapják a működési engedélyt a kormányhivataltól, most már tehát csak ezen múlik, hogy január 1-től minden engedély birtokában immár Vásárhely felügyelete alatt működjön a családsegítő, a Csodaház, és az idősek otthona. Elmondta: az új intézményt létrehozták, – a régi HTKT Kapcsolat Központ helyett Hódmezővásárhelyi Kapcsolat Központot – minden szabályosan be van jegyezve, és minden szükséges eszköz, személyi forrás is adott. Mind az Államkincstár, mind a kormányhivatal kéréseit maradéktalanul teljesítették, az engedélyek pedig meg is érkeztek a kincstártól – most már csak a kormányhivatal engedélyére várnak – számolt be a polgármester a folyamat jelenlegi állásáról.

Márki-Zay Péter egyúttal megemlítette a Tóth malom utcát, amely elkészült, de azt is csak akkor tudják megnyitni, ha a kormányhivatal kiadja a forgalmi engedélyét.

De hasonló a helyzet a játszóház esetében is, ahol szintén minden hatóság vizsgálta már az eszközöket, és mindent rendben találtak, de a kormányhivatal engedélyére vár a város, hogy hivatalosan is megnyithassa. Zártkörű rendezvényeket tudnak egyelőre bonyolítani, addig, amíg ezt az engedélyt kézhez nem kapják. Ennek keretében először a városházi dolgozók gyermekei fogják szombat délelőtt kipróbálni a Hódvár Játszóházat.

Az Időben adásának vonatkozó részét visszanézhetik itt:

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!