Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kerekesszékben ülő édesanyját rabolta ki

Háromezer forintot és egy doboz cigit zsákmányolt az anyjától a saját lánya.

A vádirat szerint a helybéli nő idén április 19-én a délutáni órákban odalépett a kunszentmiklósi lakóháza előtt kerekesszékben ülő édesanyjához, és azért, hogy a nő zsebében lévő készpénzt megszerezze, megrángatta a sértetten lévő kabátot és belenyúlt annak zsebeibe.

Édesanyja, hogy a pénz elvételét megakadályozza, mindkét kezét bedugta a kabátjának zsebébe. A lánya ekkor előbb megrángatta édesanyja kezeit, majd a bal kezének kisujját megcsavarta és így a sértett jobb kabátzsebéből már ki tudta venni az ott lévő 3.000 forint készpénzt és egy doboz cigarettát. Az elkövető a megszerzett pénzből később cigarettát vásárolt magának.

A sértett járásképtelensége miatt kényszerült tolószékbe és ezen fogyatékossága miatt a lánya által alkalmazott erőszak ellen hatékony védekezésre nem volt képes.

Az ügyészség a nőt a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!