Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Csokis croissant volt a desszert a vásárhelyi ételosztáson

A fő fogás természetesen a sűrű meleg húsleves volt a Tarjáni Olvasókörben. A hidegben mindenkinek jólesett.

Huszonharmadik alkalommal osztottak ruhát és meleg ételt vasárnap délben a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület aktivistái, akik ezúttal a Tarjáni Olvasókör Királyszék utca 92. szám alatti épületébe várták az ebédelni óhajtókat.

A korábbi osztásoktól eltérően most többen érkeztek személyesen a Tarjáni Olvasókörbe, azaz közismert nevén Sutuba, és nem csak a környékbeliek, azaz a tarjáni városrészben élők, hanem a város jóval messzebbi részeiről is.

– Újvárosról jöttem el idáig, s megérte, az étel nagyon finom volt -árulta el Tarján Ádám. Hozzátette: eddig még csak egyszer volt ilyenen, a legutóbbi Visszhang utcain. – Hajléktalan vagyok, ezért rászorulok a meleg ételre, de ha éppen ilyenkor szólnak, hogy van munka, nem tudok az ételosztásra eljönni. Most nem szóltak, ezért tudtam.

A sűrű húslevest ez alkalommal is Márki-Zay Péter osztotta, Sipos Róbert segítségével. Sorba is álltak hozzá az emberek, volt, aki kétszer is.

– Az átlagosnál többen érkeztek, s a meleg húsleves etette magát, úgyhogy nagyon sokan kétszer is kértek belőle – mondta Márki-Zay Péter. Hozzátette: 300 adagot főztek, ebből 200-at kiszállítottak, s akik helyben még el is akartak vinni, azoknak már nem mindenkinek jutott az ételből. – Most is hallottam többektől, hogy egy hete nem ettek meleg ételt, azaz aki ide eljött, annak az egy tál meleg étel is sokat jelentett. Bárki eljöhet ételosztásra, senkitől sem kérünk jövedelemigazolást, nem kérdezzük, milyen az anyagi háttere – tette hozzá.

Az ételért érkezők többsége rendszeresen részt vesz ezeken az alkalmakon, függetlenül attól, hogy melyik olvasókörben is rendezik. A mostani ételosztást Berényi Károly alpolgármester adománya tette lehetővé.

– MI a harmadik alkalommal veszünk részt ételosztáson a férjemmel. Anyagilag sajnos rászorultak vagyunk, és napi két órás munkaszerződéssel dolgozok, s így havi 30 ezer forint a jövedelmem és nem vagyok még nyugdíjas – árulta el Bacsa Gyöngyi azzal, hogy csak a jövő héten kap fizetést, s nagy álma, hogy 8 órás munkát találjon Vásárhelyen.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!