Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szél István szerint az év legnagyobb sikere a földadó eltörlése

Pénteken találkoztak a Hódmezővásárhely és környéki gazdák a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében. A megyei elnök, Székkutas polgármestere szerint ,,volt mit megbeszélnünk, s lesz mit tennünk 2024-ben is.”

Szél István azt írta, a mezőgazdaság erős húzóágazat, a kormány pedig kiemelten kezeli, a kamarájukat stratégiai partnernek tekintve. ,,Az egyik legnagyobb idei közös sikerünk az”, hogy az a Hódmezővásárhelyről indult kezdeményezés, – amely a földadó eltörlését célozta, – a Parlament messze több mint kétharmados támogatását is megkapta.

Úgy fogalmazott, ,,kemény munkával, hittel és a jövőbe vetett reménnyel 2024-ben is sikeresek lehetünk együtt.” Terveik között szerepel sok más mellett az is, hogy a falugazdászok csaknem minden adminisztrációs terhet levegyenek a vállukról.

A kormánynak egészen addig nem volt baja a földadóval, amíg nem vezették be Hódmezővásárhelyen. Bár a városvezetésre és a polgármesterre lőttek vele, valójában a kistelepüléseket sújtja a földadó eltörlése. A napokban Dunkl Gergely, Sárosd nagyközség független polgármestere arról számolt be, hogy kihívást jelent számukra a települési földadó kiesése.

A földadóval kapcsolatos cikkeink itt olvashatóak.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!