Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay: Eredményes 4 napot töltöttünk Brüsszelben

Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke már hazaérkezve, a Ferihegyi reptérről jelentkezett be. Elmondta, összesen 12 uniós vezetővel tárgyalt az EU fővárosában, köztük két uniós biztossal, három bizottsági vezetővel, két olyan emberrel, akik kimondottan Magyarországról tesznek az uniónak jelentéseket, valamint három parlamenti frakció vezetésével is – elsősorban az Európai Néppárt vezetőivel – tárgyalt.

Magyarország válságos gazdasági helyzetben van, mert megállították Brüsszelt, és ezzel együtt az onnan érkező pénzeket is, mondta el a polgármester Magyarországra visszaérkezve. Ha ráadásul nem fejeződik be sürgősen Lázár János mostani, maffiastílusú kommunikációja, akkor nem is jönnek a pénzek. Véleménye szerint a miniszter nagyon nagyot hibázott akkor, amikor európai joghatóság alá eső – német, svájci – cégeket próbál eltávolítani a magyar piacról, hiszen magyar cégek is védelmet élveznek külföldön. – A megfenyegetett cégek vezetői már ott voltak Brüsszelben, és határozott panaszt tettek. Ráadásul, ha összefüggést találnak a mezőgazdasági beruházásokkal, még a területalapú támogatást is elvehetik az országtól – figyelmeztetett Márki-Zay.

Azért mentünk, hogy újraindítsuk Brüsszel támogatását Magyarország, és azon belül Hódmezővásárhely felé

– emelte ki a polgármester. Először pedig azt kell elérni, hogy Magyarországra jöjjenek pénzek, ennek pedig rengeteg forrását meg is találták a 12 találkozó alatt – számolt be Márki-Zay Péter -, Magyarország például már azzal hatalmas forrásra tehetne szert, ha csatlakozna az Európai Ügyészséghez.

Az ügyészség helyettes vezetője elmondta, hogy a teljes európai uniós támogatással megegyező összeg érkezne a magyar költségvetésbe, ha az Európai Ügyészséghez csatlakozva Magyarország, ahogy az szokás, megkapja majd azokat a pénzeket, amit az ügyészség az ÁFA-csalások felderítésével tud visszaszerezni bűnözőktől, vagyonlefoglalással

– fejtette ki Márki-Zay Péter.

Azt is elmondta, az már nagy eredmény lenne, ha a kohéziós alapból újraindulna a pénz Magyarországra, ugyanakkor arról is gondoskodni kell, hogy a Vásárhelynek járó pénzeket senki ne tagadhassa meg a várostól, mint ahogy Lázár János teszi rendszeresen. Erre is találtak azonban megoldást: amennyiben Orbán Viktor kormánya még mindig nem teljesíti az unió feltételeit, akkor egy „task force„-ot, vagyis egy külön munkacsoportot lehetne megbízni Budapesten az Európai Unió által, az Uniótól Magyarországnak járó pénzek elosztásával.

Az uniós forrásokról való tárgyalások mellett ugyanakkor a Mindenki Magyarországa Néppárt programjával kapcsolatban is fontos előrelépéseket tettek az elmúlt napokban, jelentette ki Márki-Zay Péter, hiszen pártja legfontosabb programpontja az, hogy jöjjenek az uniós pénzek, és azokat ne lehessen ellopni. Ezért pártja egy korrupcióellenes konzultációt is kezdeményezett. A visszaérkező eredmények alapján pedig egy korrupcióellenes akciótervet fognak készíteni, amely fontos része lesz a jövő évi európai parlamenti választási programjuknak – ugyanúgy, ahogy az akkumulátorgyárak kérdése, az ívóvíz és a talaj védelme. Ezeken túl a határvédelem is fontos – az, hogy az Unió határvédelmi szerve segítse Magyarországot megvédeni az illegális migrációtól, mivel a Fidesz erre láthatóan nem képes, hiszen

most már az Orbán által elengedett embercsempészek lőnek a magyar rendőrökre.

Márki-Zay Péter bejelentkezését visszanézhetik itt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!