Kiváló mérkőzéseket játszottak a Vásárhelyi Kosársuli utánpótlás csapatai

Igazi rangadót rendeztek az U20-as bajnokságban, még a múlt pénteken, amikor is a Nagykőrös látogatott a Vásárhelyi Kosársuli U20-as csapatához az NBI B zöld csoportjában. A kék-sárgák a harmadik negyedben extrát nyújtottak és behúzták a győzelmet. Közben két mérkőzést játszott az U14 A csapata, kiváló játékkal 1 győzelem, 1 vereséggel. A nyitóképen a Kosársuli U14-es A csapata látható.

Az összecsapás első fele kiegyenlített volt, ezután robbantott a Kosársuli: 31-14-re nyertek a harmadik játékrészben, előnyük pedig kitartott a mérkőzés végéig. Ezzel Saša Vejinović legénysége továbbra is második a tabellán.

Vásárhely U20-Nagykőrösi Solymok U20 97:93 (24:24, 19:22, 31:14, 23:33)
Kosársuli : Megyesi Dániel 17, Knyúr Soma 28, Bősz Richárd 21, Ocsko Balázs 10, Filak László 5, Karsai Balázs 8, Kruzslicz Alex 3, Surinya Tamás 4, Lehoczky Attila, Gedai Balázs 1, Nánási Patrik, Bácsi Bernát.

Saša Vejinović: ,,Hála a harmadik negyedben nyújtott játéknak, az agresszív védekezésnek és a jó dobó formánknak sikerült megnyernünk a mérkőzést. Voltak ügyes megoldásaink a Nagykőrös zóna védekezése ellen is. Nagyon jó volt közelről élesben látni, hogy azok a gyerekek, akiket gyerek koruk óta ismerünk már komoly felnőtt kosárlabdát játszanak. 

A Kosársulihoz kapcsolódó hír, hogy újabb két találkozón lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U14-es A-csapata. A Vásárhelyi Sólymok/A a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia együttese és az Újpest ellen játszott a bajnokság középházában.

Az első összecsapáson a Kiss Lenke ellen csak kevésen múlt a siker Saša Vejinović tanítványainak, ráadásul a legutóbbi derbijüket követően sokkal közelebb kerültek hozzájuk a Sólymok, ha pár perccel tovább tart a mérkőzés, akkor akár győzhettek is volna. Az Újpest ellen már sokkal magabiztosabbak voltak és egyértelmű győzelemmel hagyták el a pályát.

Kiss Lenke KA/A-Vásárhelyi Sólymok/A 74:70 (19:15, 19:20, 17:11, 20:20)
Sólymok: Soós Balázs 27/16, Borus Zala 12/6, Papp Endre 10, Hegyi Valér 7/3, Skoda Zente 5/3, Herczeg Alex 3/3, Tóth Richárd 3, Kanka Dominik 2, Patkós Zénó 1, Őze Botond, Ambrus Attila, Kálló-Nagy Zsombor.

Újpest MT/A – Vásárhelyi Sólymok/A 64:88 (22:19, 16:27, 11:18, 15:24)
Sólymok: Borus Zala 22/6, Papp Endre 20, Hegyi Valér 15/3, Soós Balázs 8, Tóth Richárd 8, Patkós Zénó 4, Skoda Zente 4, Ambrus Attila 4, Őze Botond 3, Herczeg Alex, Kanka Dominik, Forrai Félix.

Saša Vejinović: Ha jól emlékszem, utoljára a Kiss Lenke csapata ellen vagy húsz ponttal kaptunk ki. Mondhatom, hogy most tudtuk többé-kevésbé, hogy mit játszanak, hova adják az elzárást és nagyon jól sikerült feltalálnunk magunkat. Illetve nagyon szépen küzdöttünk a lepattanókért, hisz ők is, mint általában az ellenfeleink, magasabb szerkezettel álltak fel. A mérkőzés szinte egylabdán múlott. Óriási dicséret azért, hogy a srácok hajszálpontosan megcsinálták az utolsó időkérésen lerajzolt dolgokat, és egy sikeres triplával fejeztük be. A végére sajnos kifutottunk az időből. Újpesti riválisunk ellen nagyon nem tudtunk koncentrálni az elején. Ezt az eredmény is mutatta. Szerencsére összeszedtük magunkat, és pár szép lerohanás után tartottuk a különbséget.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!