Márki-Zay az Európai Ügyészség elől jelentkezett be

Luxemburgban, az Európai Ügyészség elől jelentkezett be közösségi oldalán Márki-Zay Péter, az európai főügyész-helyettessel való megbeszélése után.

Petr Klementtel, az európai főügyész-helyettessel tárgyalt Luxemburgban csütörtök délelőtt Márki-Zay Péter, aki élő bejelentkezésében elmondta, hogy Klement nem csak a miniszterelnöki jelöltségét követte nyomon, hanem Hódmezővásárhelyet is jól ismeri. A főügyész-helyettes ugyanis éppen az OLAF-nál dolgozott, amikor annak idején az Orbán Viktor vejéhez és Lázár Jánoshoz köthető csalássorozatot – a Vásárhelyet sötétségbe borító Elios-ügyet – vizsgálták.

Márki-Zay bejelentkezésében azt is elmondta, hogy ezt az ügyet nem vizsgálná az Európai Ügyészség, ha Magyarország csatlakozik, akkor – ahogyan a polgármester fogalmazott – „a fideszes csalások egy része biztonságos távolságban van.”

Jelentős forrásokhoz jutna az ország, ha csatlakozna az Európai Ügyészséghez, közel akkorához, mint amilyen támogatást most vár az Európai Uniótól. A csatlakozás amúgy egyre sürgetőbbé válik Magyarország számára, ezt a tegnapi Jurova-tárgyalás is megerősítette. A svédek és a Tusk vezette lengyelek is bejelentették már csatlakozási szándékukat, így Magyarország egyedül marad az ügyészség negligálásával.

Magyarország csalásmentesítése és a politikai korrupció felszámolása is nagy segítség lenne – fogalmazott Márki-Zay, aki azt is kihangsúlyozta, hogy az európai ügyészség csak az európai pénzeket vagy érdeksértéseket vizsgálhatná, például a határokon átívelő ÁFA-csalásokat.

A bejelentkezésben azt is bejelentette, hogy a Mindenki Magyarországa Néppárt konzultációt indít honlapján, ami annak a programnak a megalkotásában lesz segítség, amely egészen biztosan tartalmazni fogja majd a korrupció felszámolását.

Hódmezővásárhely jó példa erre – mondta Márki-Zay, hiszen a korrupciókutató intézet egyik felmérése szerint is 2017 előtt a korrupciós kockázat városunkban volt a legmagasabb, míg 2019 után a legkisebb korrupciós kockázatú településsé vált az országban.

A választás évében kiemelt figyelmet kapott Hódmezővásárhely

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!