Üzemlátogatáson az Eötvös leendő informatikusai

Az Eötvös Informatika és távközlés ágazatán tanulók szegedi cégeknél és intézményekben tettek látogatást.

A Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum Informatika és távközlés ágazatos tanulói szakmai workshopokon vettek részt ezen a héten Szegeden. November 27-én hétfőn három osztály üzemlátogatást tett a szegedi EPAM-nál. Itt megnézhették a 21. századi szoftverfejlesztő munkahelyet, illetve bemutatót tartottak egy szoftverfejlesztő feladatairól, munkamódszereiről, időbeosztásáról. A legmodernebb eszközöket és módszereket láthatták a diákok. 

Másik két osztály az ELI-ALPS intézetben tett látogatást. Az idegenvezető végig kísérte a diákokat a látogató útvonalon, beszélt a lézergépekkel való munkáról, az épületben folyó tudományos, fizikai kísérletekről. Ezután szakmába vágóan az általános IT-csoportvezető tartott előadást az informatikai rendszerüzemeltetők feladatairól, megoldandó problémáikról. A színvonalas előadás akár egy a témában laikusoknak is nagyon érdekes lenne, diákok számára viszont nagy motiváló erővel is bír az ehhez hasonló nívós helyszínen tartott beszámoló. 

Végül az iskola 3. csoportja, két osztály kedden (november 28-án) tett látogatást a Szegedi Szent-Györgyi Agóra informatikai történeti kiállításán. Az elsőrendű tárlatvezetésen régi informatikai eszközökkel ismerkedhettek meg, majd a látványlaborban fizikai kísérletekre csodálkozhattak rá. Befejezésképpen a tanulók lehetőséget kaptak régi és új játékokat kipróbálására is.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!