Bútor- és építőipari lemezgyártó akar telket venni Vásárhelyen

Az Ipari Parkban található, a város által eladásra kínált telken Közép-Kelet Európa egyik legjelentősebb bútor- és építőipari lemezgyártója építene üzemet. Vásárhely egy Gólya utcai telket is eladna. A címlapképen a Falco szombathelyi üzemcsarnoka.

Ha a pénteken délután 4-kor kezdődő közgyűlésen megszavazzák, a vásárhelyi önkormányzat két telket is eladhat.

Az egyik meglehetősen kicsi és a város belterületén áll, mégpedig a Gólya utcában. A 4. szám alatti lakóház magántulajdonban áll, azonban a 741 négyzetméteres telek az önkormányzaté.

A Gólya utca 4, a Google térképén. A ház magántulajdonban áll, de a város telkén

Ezt a város egyszer már kijelölte értékesítésre. A telek – melyre vételi ajánlat érkezett a városhoz – megvásárlására elővásárlási joga van a rajta álló ház tulajdonosának. Részletek az előterjesztésben (mely itt lapozható):

Golya-utca-4

A másik, az Ipari Parkban fekvő, 5 hektár 571 négyzetméteres telket pályázaton hirdette meg a város, az ingatlanszakértő által 2000 forint+ÁFA négyzetméterenkénti, összesen 101 millió 142 ezer forint +ÁFA áron. Erre a pályázatra érkezett egyetlen vételi ajánlat a Falco Zrt-től, aki itt szeretne új telephelyet építeni.

Ha a testület rábólint, az adásvételt követően nem lesz akadálya az üzemépítésnek. A Falco Zrt. 1939-ben Szombathelyen egy kis fűrészüzemként indult, mára Közép-Kelet Európa egyik legjelentősebb bútor- és építőipari lemezgyártójává nőtte ki magát.

Az előterjesztés ( alább lapozható):

Belterulet-6502_27-hrsz.-ingatlan-ertekesitese

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!