A Continental vezetése cáfolja a szakszervezet titkárát

A hét elején megírtuk, hogy a makói Continental dolgozói a Gumiipari Szakszervezet titkára, Hajdú Roland szerint nem kaptak előzetes tájékoztatást elbocsájtásukról, hanem csupán a faliújságról tudták meg, hogy elküldik őket. A Continental vezetése szerkesztőségünkhöz is eljuttatott kör e-mailben cáfolja a szakszervezetet.

Korábban megírtuk, hogy a makói Continental cég, a vásárhelyi Villeroyhoz hasonlóan elbocsájtásokat tervez. Összesen 50 dolgozót küldenek el novemberben és decemberben. A szakszervezet titkára azt állította, erről az alkalmazottak csak a cég faliújságján keresztül, az okokról pedig a sajtóból értesültek.

A Continental vezetése ugyanakkor egészen máshogy látja az ügyet, mint a szakszervezet. Ezért egy közleményt küldtek ki, melyet megosztunk mi is olvasóinkkal. Ebben azt írják, ,,sajnálatos módon a Makói Gumiipari Szakszervezet rendszeresen támadja vállalatunkat hasonlóan rosszindulatú, szándékosan valótlan, kicsavart állításokkal„.

Nyilatkozatukban hangsúlyozzák: „A cikkben hivatkozott általános tájékoztatást a megszokott digitális és személyes belső kommunikációs csatornáinkon tettük közzé, melyeknek valóban részei lehetnek bizonyos fizikai munkát végző csapatainknál a gyártócsarnokokban elhelyezett faliújságok, de semmiképpen sem csak erre a csatornára korlátozódott a tájékoztatás.

Tájékoztatási kötelezettségünkkel kapcsolatban szeretnénk hangsúlyozni, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően értesítettük az Üzemi Tanácsot, ahol a Makói Gumiipari Szakszervezetnek is van megválasztott képviselője.

A létszámcsökkentésben érintettek meghatározásával kapcsolatban szeretnénk megjegyezni, hogy a kiválasztás teljesítmény, nem pedig nemzetiségi alapon történik. A folyamat során természetesen a külföldi kollégákat is vizsgáljuk, így nem megfelelő munkavégzés esetén ők is lehetnek az elbocsájtottak között.

A sajtóhírekkel ellentétben a létszámváltozásban érintett területen a negatív autóipari trendeknek köszönhetően sem jelenleg, sem a közeljövőben nincs tervben toborzási folyamat, így nem igazak a spekulációk a külföldi munkatársak felvételével kapcsolatban.

Ahogy azt korábbi nyilatkozatunkban is jeleztük, az elbocsátások többségében kölcsönzött munkavállalókat érintenek és a törvények szerint a kölcsönzött kollégák munkaviszonya maximum 5 év lehet. Ebből adódóan az az állítás sem igaz, hogy a távozó munkatársak többségében 20 évnél régebb óta dolgoznak nálunk” – áll a Continental nyilatkozatában.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!