Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Továbbra sem lehet szülni Szentesen

Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője és Borsik Viktor, a Momentum ifjúsági szervezetének elnöke az országgyűlés elé vitte a szentesi szülészet ügyét – számolt be róla közösségi oldalán a TizenX elnöke.

„2023 januárja óta Szentesen a szülészet ‘ideiglenesen’ zárva tart. A körzet országgyűlési képviselője, Farkas Sándor először azt ígérte, hogy a szülészet a nyáron nyithat újra, majd azt, hogy szeptember elsején– ismertette a kialakult helyzetet az Országgyűlésben Hajnal. 

Ezekhez az ígéretekhez képest a szentesi szülészeti osztályon az ellátás továbbra is szünetel, október 18-án ugyan újraindult az egynapos nőgyógyászati ellátás, ám szülni még most sem lehet a kórházban, pedig már novembert írunk.

„A szentesieknek és környéken élőknek joguk van tudni az igazságot! Farkas Sándor mondjon konkrét tervezett nyitási dátumot vagy vallja be, hogy kudarcot vallott” – zárta gondolatait Borsik Viktor. 

Nem csak Szentesen, hanem 2020 tavasza óta Makón sem lehet szülni. Ez az oka, hogy ilyen sok makói baba születik Hódmezővásárhelyen.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!