Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kétnapos sztrájk jöhet a Volánbusznál

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet annak érdekében, hogy a Volánbusznál felgyorsuljanak a 2024. évre szóló bértárgyalások, kétnapos sztrájkot jelentett be. Így 2023. december 10-11. napján, az egész munkavállalói állományt érintő munkabeszüntetést szervez.

A szakszervezet szerint a sztrájk kilátásba helyezésére azért volt szükség mert a Volánbusz, a SZAKSZ 25 %-os bérfejlesztési igényére, a tulajdonos felhatalmazásának hiányában, a pénteki napon nem tudott a szakszervezet felé ajánlatot tenni.

Mindezek ellenére, a Volánbusz és a MÁV Zrt. képviseletét ellátó felső vezetők ígéretet tettek arra, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy 2024. január 20. napjáig megállapodásra kerüljön sor és a bérfejlesztés végrehajtása 2024. január 1. napjával megtörténjen – közölte a szakszervezet.

A Volánbusz indokolatlannak tartja a decemberre tervezett munkabeszüntetést

A társaság közleményében azt írta, az idei évre vonatkozóan érvényes bérmegállapodás van hatályban, amelyet a Volánbusz vezetése maradéktalanul betartott. Ezért szándékukban és érdekükben áll megállapodást kötni a jövő évi bérfejlesztésről. Elkötelezettek abban, hogy mielőbb, de legkésőbb 2024. január 20-ával lezárják a jövő évi bértárgyalásokat, és megkössék a bérmegállapodást az arra jogosult érdekvédelmi szervezetekkel.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!