Elfogult a bíró, elmarad a Lázár vs. Momó tárgyalás

November 28-án, azaz jövő hét kedden lett volna a következő tárgyalás a Lázár János vs Szabó Margit- perben. Lázár tavaly azért jelentette fel Momót, mert a 74 éves egyesületi elnök a képviselő személyével kapcsolatban két szórólapon összesen tíz jelzőt és azok magyarázatát helyezte el, amivel szerinte kimerítette a becsületsértés és nagy nyilvánosság előtt elkövetett érdeksérelem fogalmát A perben egyébként két tárgyalás már volt, Lázár János azonban egyiken sem jelent meg. A legutóbb 2023. szeptember 28-ra kitűzött tárgyalás is elmaradt, akkor betegség miatt. Most a bíró jelentett be elfogultságot.

A miniszter és a körzet országgyűlési képviselője rögtön a választás után, 2022. április 5-én magánvádlóként perelte be a nyugdíjas, családos vásárhelyi asszonyt, Szabó Margitot. A magánvádló ügyvédje szerint Szabó Margit a szórólapokon tett kijelentéseivel többrendbeli rágalmazást és becsületsértést követett el. A per első tárgyalása idén márciusban volt, akkor a vádlott állításai igazolására több cikket is csatolt egy beadványához. A tárgyalás május 18-án folytatódott, ekkor az alperes bizonyítékait ismertette a bíróság. Elutasította viszont a vádlott kezdeményezését, hogy hallgassák meg tanúként Márki-Zay Pétert, illetve Lázár Jánost – utóbbi eddig egy tárgyaláson sem jelent meg. Az ezt követő, szeptemberi tárgyaláson, amely végül elmaradt, várhatóan ítélet is született volna.

A jövő heti tárgyalás ismételten elmarad. Szabó Margit Momó arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a bíró elfogultságot jelentett be. – Meglepett a hír, nem gondoltam volna, hogy erre a döntésre jut, így foglal állást a bírónő – mondta el Szabó Margit a Médiacentrumnak, miután megkapta az értesítést a Szegedi Járásbíróságtól. – Végtelenül korrektnek érzem, és megértem a vívódását, hogy ezt a döntést hozta, mert nehéz egy ilyen ügyben bírónak lenni – tette hozzá.

Ha nem lesz a Szegedi Járásbíróságon másik bíró, aki elvállalja az ügyet, akkor visszakerül az ügyészséghez, akik egy másik város valamely más bíráját jelölik majd ki. Hogy az nem Hódmezővásárhely lesz, egészen biztos, hiszen városunkban már előzőleg a teljes járásbíróság valamennyi bírája és segédeik is elfogultsági nyilatkozatot tettek az ügyben – ahogy Szabó Margit ezt az első tárgyaláson elhangzott nyilatkozatában el is mondta.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!