Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Maszkos férfi láncfűrésszel fenyegette a rendőröket

A maszkos férfi a láncfűrésszel eredetileg horgászokat fenyegetett, de amikor megjöttek a rendőrök, ellenük fordult. Sokkolóval tették ártalmatlanná.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Tatabányai Járásbíróságon azzal a férfival szemben, aki láncfűrésszel fenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket.

A vádirat szerint június 04-én hajnalban a rendőrségre arról érkezett bejelentés, hogy egy Komárom-Esztergom vármegyében található település melletti tónál a fején maszkot viselő férfi láncfűrésszel fenyegeti az ott tartózkodó horgászokat.

A helyszínre érkező rendőrök felszólítása ellenére az elkövető nem tette le a kezében tartott láncfűrészt, hanem az eljáró rendőrökre támadt oly módon, hogy „megdöglötök”, illetve „mindenkit megölök” kifejezéseket kiabálva támadó szándékkal megindult feléjük, miközben megkísérelte a láncfűrészt beindítani. Amikor a férfi megközelítőleg 5 méterre megközelítette az intézkedő rendőröket, az egyenruhások elektromos kényszerítő eszközt alkalmaztak vele szemben.

Ezután a férfi ideiglenesen felhagyott a támadással, a láncfűrészt elejtette és a földre esett, majd rövid idő elteltével ismét felállt és kiabálva az egyik hivatalos személy irányába indult, miközben egy boxert vett elő a ruházatából. Mivel az elkövető cselekményével többszöri rendőri felszólításra sem hagyott fel, és mintegy 3 méterre ismét megközelítette az egyik rendőrt, ezért további ellenszegülésének megtörése érdekében újra elektromos sokkolót alkalmaztak vele szemben.

A regionális nyomozó ügyészség az elkövetés másnapján gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, elrendelte az őrizetét, majd sikeresen indítványozta letartóztatásának elrendelését. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben vádiratában az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A törvény a minősített hivatalos személy elleni erőszak bűntettét két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!