Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Újabb fenyegetést kaptak a vásárhelyiek

Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői bizottsági meghallgatása után nyilatkozott a médiának, ahol városunk is szóba került. Vásárhely nem kap semmilyen támogatást, ha a jelenlegi polgármestert újraválasztják jövőre – jelentette ki térségünk képviselője. Többedjére elismételt kijelentése azonban már a kormánypárton belül is kritikába ütközik.

A főbb vonalakon lesz vasúti pálya felújítás, egyszerűsítik a jegystruktúrát, ezáltal stabilabb lesz a menetrend és így kiszámíthatóbb a közlekedés – ezt nyilatkozta Lázár hétfő délután az RTL Híradónak.

Az ATV riportere ezután Hódmezővásárhelyről kérdezte, arról, hogy fenntartja-e korábbi álláspontját, hogy Hódmezővásárhely semmilyen támogatásra nem számíthat a kormánytól, amennyiben jövőre újraválasztják Márki-Zay Pétert polgármesternek.

A kormány mindenkivel együttműködik, aki betartja az országban általában működő játékszabályokat, például az Alaptörvényt és tiszteletben tartja az ország működését. Nekünk azokkal a politikusokkal van problémánk, akik külföldről pénzt fogadnak el és idegen érdekeket szolgálnak. Azokkal nem tudunk együttműködni, ez független a polgármester személyétől. Nekem tök mindegy, hogy ellenzéki vagy kormánypárti egy polgármester, az a kérdés, hogy a törvényeket, illetve a politikában meglévő játékszabályokat betartja-e valaki. Ha valaki külföldről politikusként pénzt fogad el, hogy az országát elárulja, azzal a kormány nem fog együttműködni. Semmilyen együttműködés nem lesz Hódmezővásárhely és a kormány között, ha olyan polgármestert választanak, aki elárulta a hazáját – jelentette ki Lázár szülővárosa jövőbeni támogatásával kapcsolatban az újságíró kérdésére.

Márki-Zay Péter múlt hét pénteken számolt be a VTV Időben című műsorában arról, hogy már aláírta és elküldték azt a levelet, amelyben Vásárhely teljes közgyűlése, a fideszes képviselőkkel együtt fordult Lázár János miniszterhez, kérve őt, hogy saját hatáskörén belül járuljon hozzá a Modern Városok Program keretében tervezett, de meg nem valósult 117 km-es külterületi kerékpárút megépítéséhez.

Közben Lázár sokadszorra elhangzott kijelentése már a mostani megszólalása előtt is átlépte egyes kormánypártiak ingerküszöbét. Legutóbb Tarlós István volt főpolgármester a Szabad Európának így nyilatkozott Lázárról: .”…akármilyen tehetséges Lázár János, említettem már valamikor, hogy a bibliai személyiségek szimbolikus sorában néha nem a pontos helyre sorolja magát. Ilyen típusú és súlyú döntéseket önállóan nem hozhat meg, hiszen van, aki felülbírálhatja.[…] Azt […], hogy a város azért nem kap pénzt, mert esetleg ő a polgármester, nem valószínű, hogy Lázár János fogja eldönteni. Ezt mindenki tudja. Amennyiben a miniszter úr valóban így nyilatkozott, az egy politikailag éretlen mondat volt. Ilyenekkel hergelni az embereket nem felelős politikushoz méltó, különösen úgy nem, hogy az állítása egyelőre bizonytalan.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!