Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Az EU szerint hazugságokon nyugszik a nemzeti konzultáció

Az Európai Bizottság szóvivője jelentette ki azt, hogy a magyar nemzeti konzultációban szereplő állítások teljességgel valótlanok.

Brüsszel ugyanakkor nem tervezi emiatt eljárás vagy ellenkampány elindítását. Eric Mamer szerint a konzultáció és a plakátkampányok a magyarok dolga, pláne úgy, hogy az EB-vel senki sem konzultált előtte, írja az EUrologus.

Mamer azt mondta, hogy hisz a magyar lakosság intelligenciájában és egyúttal felkért minden érdeklődőt, hogy a Bizottság különböző dokumentumaiból, vagy a kapcsolattartó személyeken keresztül szerezzen be hiteles információkat arról, hogy mit tesz és mit nem tesz az Európai Bizottság.

A szóvívő megmutatta azt a plakátot, a Ursula von der Leyennek, amin ő, Soros György és annak fia szerepelnek, de von der Leyen állítólag a szemöldökét sem vonta fel rajta, ám azt kijelentette, hogy semmilyen kapcsolat nincs közte és Alex soros között.

A magyaroknak járó EU-s forrásokkal kapcsolatban az Európai Parlament kedden késő délután újabb vitát tart arról, hogy miért nem fér ezekhez hozzá Magyarország az uniós forrásokhoz és hol tartanak most a tárgyalások. Az EUrologus azt is írja, hogy a Bizottság a következő hetekben hozhat olyan döntést, amellyel felszabadíthatja a Magyarországot megillető pénzek egy részét. Sőt, várhatóan már holnap a testület elé kerül az a magyar igény, amely a helyreállítási alapból elérhető 4,6 milliárd eurós hitelre vonatkozik.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!