Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A makói Continental is elbocsájt 50 embert

A vásárhelyi Villeroyhoz hasonlóan leépítésre készül a makói Continental gumigyártó cég, félszáz embert fognak 2023 végéig elbocsájtani. Az ok, amire hivatkoznak: piaci folyamatok, azaz a megrendeléseik csökkenése.

Vagyis ugyanaz, mint a Villeroynál, akik többször közleményben is leírták, hogy kizárólag gazdasági folyamatok állnak a náluk történő elbocsájtások hátterében.

A Continental cégnek a Délmagyar birtokába került dolgozói tájékoztatója szerint: „Vevőink megrendelési állományának mértéke visszaesett. A piaci változások és a megrendelések visszaesése miatt, a 2023-as év végéig megközelítőleg 50 fős létszámcsökkenés várható”. A tájékoztatóban ezenkívül az is szerepel, hogy a csökkenés érinti a gyártási és a támogatói területeket – saját és bérelt állományból egyaránt –, illetve a vevői és a létszámigényeket folyamatosan felülvizsgálják.

A cikk szerint sok helyi munkavállalót is elküldenek, de a leépítés nagyobb részben érinti a kölcsönzött munkaerőt.

Ami mindenesetre érdekesség, hogy míg mindkét cég, a Villeroy és a Continental is ugyanazzal, vagyis a negatív piaci folyamatokkal magyarázza a leépítést, a Fidesz-sajtó Vásárhelyen ebből politikai ügyet csinál, és Márki-Zayra szeretné kenni az egészet, a makói cég hasonló leépítéséről viszont nem cikkez felháborodottan, az ottani polgármestert bűnbaknak kikiáltva…

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!