Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Tükörsima a Tóth malom utca új aszfaltja

A kivitelező Colas Zrt. pénteken az eső miatt nem tudta befejezni az aszfaltozást, ám szombaton igen. Leghamarabb decemberben már közlekedhetünk is rajta.

Szó szerint tükörsimára hengerelték a Tóth malom utca laktanyai körforgalom és a szennyvíztisztító bejárata közötti új, 388 méteres szakaszát. Azt a részt, mely megépítését évtizedeken át ígérték, s melyet most 100 millió forintos költséggel, önerőből építtetett meg a város.

Már a padkát töltik fel

Az új út, mely műszaki átadás-átvétele pénteken kezdődik meg, egyelőre nem járható, hiszen még befejezik a kivitelezők a padka építését, s elszállítják a maradék anyagot és a szemetet is az út mellől. Mi ma végigmentünk rajta. A szennyvíztelep bejáratánál pedig egy kis szintkülönbséggel lehet a régi útra hajtani.

– A városban talán a legtöbb dugó a Bagolyvár melletti, a Kaszap és a Tóalj utcák körforgalmánál van, innen tudunk levenni terhelést azzal, hogy a Szeged felől érkezők számára a laktanya melletti körforgalomtól a Síp utcán át Susán és Újváros irányában megteremtjük ezzel az összeköttetést. Az építkezés további két szakaszában építjük meg a kerékpárutat, kialakítjuk a közvilágítást és felújítjuk az utca régi szűkebb szakaszát is – mondta Márki-Zay Péter a helyszínen.

Farkas Andrea városüzemeltetési csoportvezetőtől megtudtuk, hogy az új út hat méter széles. – Nehéz tehergépjárművek is közlekedhetnek rajta. A pálya alsó rétege a fagyvédő réteg, illetve a tömörített altalaj. Mivel ennek a mérések szerint nem volt megfelelő a teherbírása, ezért arra készült egy talajstabilizációs útalap, erre került egy 20 centi vastag fagyvédő réteg, 15 centi CKT útalap, majd 3 réteg aszfaltburkolat, mely teteje a kopóréteg. Mindhárom aszfaltréteg fokozott terhelésű – sorolta.

A Tóth malom utca terve

Az út melletti közvilágítás és a kerékpár út tervei elkészültek, hamarosan ki is írják rá a közbeszerzési pályázatokat. Az utat leghamarabb decemberben/januárban nyitják meg a forgalom előtt. Akkortól a Szeged és Susán és/vagy Újváros között közlekedők ezen át alaposan megrövidíthetik útjukat.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!