Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Elsodort egy rendőrt és egy polgárőrt az autós – videóval

A bűnügyi felügyelet alatt álló érvényes jogsi nélkül közlekedő sofőr a fék helyett a gázra lépett, miután azt mondta, nem ő vezet, bár volán mögött ült.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettének elkövetése miatt a bűnügyi felügyelet alatt álló nógrádi férfit. A sofőr egy benzinkúton az autót visszatartani igyekvő rendőrt és a polgárőrt is elsodorta, akik a földre estek és nyolc napon belüli sérüléseket szenvedtek.

A tényállás szerint a húszas évei végén járó férfi annak tudatában, hogy megújítás hiányában közel két éve nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel, szeptember 19-én este, egy előző nap kölcsön kért gépjárművel nógrádi otthonából Budapestre autózott két utasával.

A férfi másnap kora hajnalban az ismerősével megállt egy újpesti benzinkúton, ahol egy – polgárőr társával – szolgálatot teljesítő rendőr intézkedést kezdeményezett vele szemben, a jármű közlekedésre alkalmasságának ellenőrzése céljából. A rendőr személyazonosságának igazolására és a jármű forgalmi okmányainak átadására szólította fel a férfit, aki az iratokat nem adta át, majd közölte, hogy bár a bal első ülésen ült, a járművet nem ő vezette, hanem a shopjában tartózkodó ismerőse.

Amikor a férfi észlelte, hogy magyarázata a rendőrt nem győzte meg és az intézkedést folytatni akarta, az autót beindította és nagy sebességgel elhajtott. A férfi eközben a járművet visszatartani igyekvő rendőrt és polgárőrt a bal első ajtóval elsodorta, akik ennek következtében a földre estek és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki – a más bűncselekmények mellett garázdaság és ittas vezetés vétsége miatt korábban már többször elítélt – férfit és sikeresen indítványozta, hogy a bíróság a gyanúsítottal szemben rendeljen el bűnügyi felügyeletet és magatartási szabályként írja elő a vezetéstől való eltiltást.

A nyomozó ügyészség a bűnügyi felügyeletben lévő elkövetőt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. Az ügyben a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság fog dönteni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!