Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Gyerekekről gyűjtött pornográf képeket a szerződéses katona

2131, kiskorúakról készült pornófelvételt találtak nála. 8 év 6 hónap börtönbüntetéssel, 9 év közügyektől eltiltással sújtotta a bíróság.

A megállapított ítéleti tényállás szerint a férfinak a 2022. évben – szerződéses katonai viszonyának ideje alatt – összesen 2131 darab, 18. életévét be nem töltött személyről készült felvétel került a birtokába. 2005 felvételen 12. és 18. életéve közötti, míg 34 felvételen olyan, 12 év alatti gyermekek láthatóak, akiket sanyargatással és erőszakkal vettek rá a közreműködésre, különböző szexuális cselekmények végzésére. A további felvételeken is nemiségüket súlyosan sértő helyzetben ábrázolták az azon szereplő kiskorú személyeket.

A katonai büntetőeljárás során mindvégig letartóztatásban lévő egykori közkatonát az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa 8 év 6 hónap börtönbüntetéssel, 9 év közügyektől eltiltással sújtotta és végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, vagy gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyban állna, továbbá kimondta, hogy a terhelt feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az elsőfokú ítélettel szemben a katonai ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhébb minősítésért és a büntetés enyhítéséért fellebbeztek. Az ügyészi fellebbezést a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség helyes indokainál fogva fenntartotta. A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa 2023. október 13-án kihirdetett jogerős másodfokú határozatával az elsőfokú ítéletet helyben hagyta.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!