Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Halászni tanítani, nem halat adni

Szombaton délelőtt vette kezdetét az a főzőtanfolyam, amit a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi Kossuth köre és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület önkéntesei indítottak. A tanfolyamon elsősorban olcsó és tartalmas, egészséges ételek elkészítését tanítják.

Márki-Zayné Vincze Felícia és Czeller Éva főszervezésében szombaton délelőtt a Csúcsi Olvasókör épületében gyűltek össze maroknyian, hogy elsajátítsák a zöldséges rizseshús elkészítésének fortélyait.

Hoffer Ferenc már mintegy harminc éve főz, kisebb-nagyobb társaságoknak és lakodalomban is készített már mindenféle finomságot. Ám állítja, hogy jó pap is holtig tanul, ezért a főzőtanfolyamra is benevezett. Amúgy mintegy fél éve a rászorulók főzésénél is segédkezik.

Czeller Éva elmondta, különösen annak örül, hogy gyerekek is részt vesznek az első tanfolyamon, amit egyelőre csak szűk körben hirdettek, hogy mindenki minden munkafolyamatot el tudjon sajátítani.

Éva elmondta, hogy régi terv valósult most meg, egyrészt szívesen tanítja az évtizedek tapasztalatát, másrészt manapság valóban szükségesek azok a trükkök, amelyek eredményeképpen kicsi pénzből is tartalmas ételt lehet az asztalra tenni.

A legnagyobb segítség az, ha halászni tanítunk, nem pedig csak halat adunk – állítják a szervezők.

A lelkes tanítványok szombaton délelőtt zöldséges rizses húst készítettek, amit el is fogyasztottak. Állítólag nagyon finomra sikerült.

A mozgalom és az egyesület önkéntesei legközelebb holnap osztanak ruhát és ételt a Visszhang utcai olvasókörben.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!